Det er snart 27 år siden den første film i en af de mest elskede film-serier udkom, nemlig den første film i Terminator serien (26. oktober 1984). I løbet af disse 27 år er har vi fået den roste opfølger Termintaor 2 eller T2 som den også blev kaldt, der satte helt nye standarder for film effekter, den mindre roste Terminator 3, der for første gang havde en kvindelig terminator robot (Kristinna Loken) i hovedrollen, tv-serien The Sarah Connor Chronicles som nåede to sæssoner inden Fox Networks valgte at trække stikket ud på serien.

Den nyeste skud på stammen (fra 2009) er så filmen Terminator: Salvation, og jeg har valgt at tage et lille kig på Blu-ray’en af filmens Directors Cut version.

Filmen

Dette var den første gang jeg så filmen og jeg valgte Directors cut versionen, da de begge er tilgængelige i denne blu-ray version. Der skulle dog ikke være den store forskel, da denne version kun er ca. 3 min længere og indeholer få ekstra scener, hvor den mest omtalte er en topløs scene med skuespillerinden Moon Bloodgood.

Handlingen tager udgangspunkt i dem apokalyptiske fremtid (året 2018) som de tre første film beskrev den. Krigen mellem menneskerne og Skynet har raset i mange år og de få overlevende mennesker kæmper tilbage på bedste hvis, organiseret under “The Resistance”. Deres leder er John Connor (Christian Bale) der er overbevist om at nøglen til menneskernes frihed gemmer sig hos en ung mand ved navnet Kyle Reese (Anton Yelchin), dette navn skulle lyde bekendt for Termintator fans, da det er denne unge mand der kommer tilbage fra fremtiden i den første Terminator for at redde Sarah Connor.

Midt i det hele kommer så den mystiske Marcus (Sam Worthington) der, udover at være overmenneskelig stærk og lader til at være meget handy med både motorer og elektronik, ikke har nogen anelse om hvordan han er kommet fra året 2003 til 2018.

Har man ikke set filmen vil jeg ikke afsløre for meget men disse tre mænd er nu menneskehedens eneste redning og skal arbejde sammen for at komme Skynet til livs.

Blu-Ray ting (ekstramaterialet, menu, kvalitet…)

Denne version er proppet med ekstramateriale, interviews, bag om filmen features og som sagt to versioner af filmen. Billedet og lyden er helt i top, og har du et godt home cinema system er det en fed film at teste det på. Jeg er dog lidt skuffet over menuen som er en pop-pop menu uden det store blu-ray flair som vi har set hos andre film.

Bedømmelse

Filmen er ikke den bedste, hverken som apokalyptisk film eller som en termintator film, men jeg nød den alligevel ganske meget. Og har du et dejligt anlæg at spille denne film på er det næsten en kæb værd på den baggrund alene.

Reklamer