Anmeldelse: The Horde, Franske zombier…

Posted: 2. maj 2011 by Jakob, Apokalyptisk in Anmeldelse, Apokalyptisk, Film, Zombier
Tags: , ,

Når jeg hører om zombie-film er Frankrig ikke lige det første land jeg forventer de kommer fra, men den franske zombiefilm The Horde (La horde) fra 2009 overrasker og beviser at franskmændene kan lave andet end underlige kunstfilm og kærlighedsdramaer.

Filmen

The Horde følger en meget standard historie for denne slags film, uden dog at have alt for mange klicheer. Filmen starter med en lille gruppe politifolk der tager på en uofficiel mission til en faldefærdig boligblok for at hævne deres dræbte kollega og ven.

I bygningens top har en gruppe gangstere, med deres leder Adewale (glimrende spillet af Eriw Ebouaney) barikkeret sig og de er den lille gruppes mål. Mission er simpel hurtigt ind – få deres hævn – og forsvinde igen. Men noget går galt og inden de ser sig om er endnu en politimand død og resten er taget til fange af gansterne.

Men så tager deres aften endnu et meget uventet drejning, den døde kollega beslutter sig nemlig for ikke at blive død, og det samme gør bygningens resterende beboere. Efter at have overvejet situationen beslutter de to grupper at de bliver nød til at arbejde sammen hvis de vil have en chance for at overleve natten ud, også selvom de hader hinanden næsten mere end de levende døde der nu kravler ud fra alle bygningen mørke korridorer.

Resten af filmen følger en rimelig standard opskrift for aktion zombie film, massere af blod, zombier og eksplosioner, dog med en række plot-twists der gør at filmen hele tiden er underholdende. Specielt da en lettere sindsyge pensioneret soldat blander sig i løjerne.

Bedømmelse

The Horde var en rigtig underholdende film, og selvom det måske er meget at give fire (ud af fem) stjerner til en rimelig simple zombie-aktion film, så synes jeg alligevel den fortjener det da franskmændende virkelig har fået lavet en af de mest underholdende zombiefilm i lang tid.

Advertisements
Kommentarer
  1. Stefan siger:

    Det der slog mig mest ved La Horde var volden i den. Havde jeg en svag dag, eller var den bare meget udpenslende?

  2. Det var en rimelig voldelig film, selv for en zombiefilm at være, men ikke noget som slog mig som værende ekstraordinært

  3. Jeg var begejstret for at skulle se La Horde. Den var også rigtig godt lavet. Det så fedt ud og skuespillerne var gode. Men der var en detalje jeg simpelthen ikke kunne abstrahere fra, og derfor endte jeg med ikke at kunne lide filmen. Ved karakterernes første møde med en zombie, dør den først efter et skud i hovedet. MEN hele resten af filmen bliver de ved med at pløkke løs mod alle andre kropsdele på zombierne. Har de ikke lært noget!? Det var vanvittig irreterende og underminerede plottet når man ser på karakterer der handler så ulogisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s