En historie u Mutagen UniversetFor noget tid siden anmeldte jeg Jonas Wilmanns roman Mutagen med rosende ord, og nu har jeg endelig fået læst “opfølgeren” til denne roman, det drejer som (den gratis) historie Hullet som foregår 5-6 år efter den oprindelige roman og har et ganske anderledes fokus.

EN EKS-MUTANTS BEKENDELSER: I syv år rendte Adam rundt på gader og stræder, angreb de sagesløse og nærede sig af deres varme kød. Nu er han kureret og gør rent i Unionens laboratorier, hvor der stadig arbejdes på en forbedring af ”kuren”. Men der er noget, der ikke stemmer: en gruppe vagter smugler forsøgsemnerne, mutanterne med betegnelsen, seksere, ud af deres celler om natten og bruger dem til konkurrenceprægede aktiviteter …

Novellen ”Hullet” foregår i samme postapokalyptiske verden som romanen ”Mutagen”, hvor et kødmutagen har forvandlet den unge generation til blodtørstige monstre.

Har du ikke læst Mutagen bør du vide at denne anmeldelse og selve historien indeholder spoilers!

 

Læs hele anmeldelsen af Hullet…

Hullet foregår i Mutagen universet, i en fremtid som jeg gætter på er 5-6 år efter den oprindelige histories slutning. Forskellen mellem Mutagen og Hullet er at vi denne gang følger en af mutanterne og hans tanker og følelser. Adam var, som alle de andre mutanter der var blevet påvirket af kødmutagen, voldelig og psykopatisk og uden af stand til at være menneskelig, men en “kur” opfundet af Unionens forskere kombineret medc kastrering har gjort at han nu kan fungere nogenlunde “normalt”.

Han er en af de heldige der har fået lov til at leve blandt de ikke inficerede, godt nok er hans liv ikke meget værd, han er en arbejdshest der bliver burgt til rengøring i unionens laboratorier og vagterne ser ham som en “rotte” den kan behandle som de vil, specielt den saditiske vagt Palle er slem. En nat da Adam bliver vækket af en af hans mange mareridt, kommer han ved et tilfælde til at se noget som det bestemt ikke var meningen han skulle se og bliver pga. af dette tvunget af vagten Palle til at hjælpe med at med vagternes sadistiske plan om at skabe den perfekte voldmaskine til deres “mutant kampe”. Hvordan historien ender må selv læse…

Hullet er en ganske kort historie på små 17 sider. Den er som sagt gratis og kan dowloades fra Jonas Wilmanns hjemmeside. Historien er god og passer fint ind i universet, og man får følelsen af at den næsten skulle have været tilføjet til ligesom de tre noveller som er samlet under titlen “Transmissioner fra verdens ende” i den oprindelig roman. Du får som læser mest ud af historien hvis du har læst Mutagen, men den kan også nydes som selvstædig læsning.

God lille historie, og da den er gratis er der ingen grund til ikke at læse den…