Jeg har brugt den sidste times tid på at kigge film igennem på Vodo.net, en side eget og styret af folkene bag BitTorrent. BitTorrent er i medierne blevt et lidt “frækt” ord da det af mange bliver set som en synonym med piratkopiering, men det er bestemt ikke tilfældet. (Tak til Sørensen for at fortælle om Vodo.net)

Vodo.net brugner nemlig af gratis film som er helt lovlige at hente, ja faktisk er hele ideen at man skal hente dem, se dem og dele med sine venner. Det er en ny måde at tænke filmdistribution på, og den ser ud til at fungere.

Den film som jeg er faldet over er den dystopiske Zenith som kan downloades på siden i tre dele.

Zenith er en retro-futuristisk steam-punk-thriller, om to mænd i to tidsperioder, hvis søgen efter den samme store sammensværgelse får dem til at sætte spørgsmålstegn ved deres egen menneskelighed. Zenith kaster sig ud i at udforske  de mange dimensioner af menneskeligheden. Filmen følger to parallellehistorier – far og søn – nu, og 40 år ud i fremtiden. Søgning efter den sammeundvigende sammensværgelsen, hverken far og søn finder noget svar, i stedet tvinger deres rejser dem til at se dybt og hårdt på sig selv og deres omgivelser. I sidste ende er de begge konfronteret med den samme dilemma – de vælger ikke samme vej.

Trailer til Zenith

Reklamer