Familiehygge med sygdom og plager

Posted: 16. december 2011 by Jakob, Apokalyptisk in Games, Sygdom og plager
Tags: , , , ,

Er du fan af brætspil og apokalyptisk nørd er der godt nyt fra firmaet Z-Man Games.

Faktisk er det ikke “nyt” som sådan men det er nyt her på bloggen. Z-man specialiserer sig i brætspil af de lidt sjovere slags, her snakker vi ikke Ludo eller andre gamle klassikere, men i stedet helt nye spil med spændende scenarier og flot grafik, både når der kommer til spillekort, brættet og brikkerne.

Det fedeste ved Z-Mans spil er de mange forskellige verdener de har skabt, der er alt lige fra fantasiverdener med drager og dæmoner til historiske slag og kriser der foregår i vores tid.

Der er tre spil som er relevante for denne blog. Det første er spillet “Pandemic” og dets udvidelse “Pandemic: On The Brink“, spillet er anderledes da det ikke handler om at bekæmpe hinanden men i stedet arbejde sammen om at undgå at en dræbende plage udrydder menneskeligheden. Vil man have lidt mere udfordring kan man købe udvidelsen der tilføjer flere sygdomme og giver en spiller mulighed for at være hemmelig terrorist!

Af andre nævneværdige spil med apokalyptiske kvaliteter kan b.la. nævnes “Earth Reborn” der er en strategisk spil der foregår 500 år ude i fremtiden. Spillet har rigtig mange udvidelses muligheder, og på den officielle hjemmeside kan du bl.a. finde mapmakers og nye scenarier. Og så er der spillet Neuroshima HEX der foregår i en post-apokalyptisk verden hvor maskiner og mennesker bekæmper hinanden med hære på en hexagont bræt (ligesom Settlers brætspillene).

Alle titlerne fra Z-Man Games virker rigtig spænende og at dømme ud fra de mange vidoer på Youtube er de også meget spillede. En anden fed feature på siden er at du kan downloade manualerne til alle spillene som PDF’er hvilket giver et godt overblik iver hver enkelt spil.

Advertisements
Kommentarer
 1. Piskeriset siger:

  Pandemic er et udmærket og lettilgængeligt spil. Lidt for simpelt til min smag, men med et fantastisk tema 🙂

  Jeg kan i øvrigt anbefale Mall of Horror, som er et zombiespil, hvor spillerne hver har tre menneske-figurer, som de skal forsøge at holde i live i et stormagasin, der er ved at blive overrendt af zombier. Det kræver en del forhandlinger og manipulation af de andre spillere, når man skal forsøge at sørge for, at det ikke er ens egne figurer, der bliver ofret til zombierne 😉

 2. Tak for tippet det vil jeg kigge på

 3. Liva siger:

  Den vil nok høre til den lidt mere romantiske ende af Sygdom og Plager-kategorien, men har du tænkt dig at anmelde filmen Perfect Sense med Ewan McGregor efter manuskript af Kim Fupz Aakeson?

  Jeg vil lige skynde mig at sige, at jeg er blevet afhængig af din blog, efter at jeg stødte på den for et par måneder siden. Jeg kan ikke få nok af apokalyptiske film, så jeg tjekker faktisk din side minimum 2 gange om dagen. Har fundet rigtig mange gode film igennem dine anmeldelser, så tusind tak.

  Liva

  • Hej Liva

   Tak for tippet, romantisk eller ej så kan den sagtens høre til her på siden. jeg er da glad for at høre du er blevet “afhængig”, jeg vil forsøge at opdatere lidt oftere så du kan få noget ud af dine mange besøg 🙂

 4. Liva siger:

  Det kan du roligt gøre, jeg bliver i hvert fald ved med at læse med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s