Exorcismus er en klassisk fortælling om en teenager der er besat af en dæmon, eller er det ligefrem djævelen selv der har fået fingrene i den unge pige?

Filmen som er udkommet i Danmark gennem Cinematic Vision er britisk, uden de helt store kendte navne og lavet med et beskedent budget, men alligevel formår den stadig at gøre indtryk.

Læs hvorfor ved at se hele anmeldelsen…

Jeg har valgt at kalde dette en bonus anmeldelse da filmen rent genre-mæssigt ikke er apokalyptisk.

På mange måder er Exorcismus ikke noget særlig nyt, filmen handler om teenagepigen Emma Evans og hendes familie. Som stort set alle andre britiske teenagere er hun stærkt deprimeret, har et anstrengt forhold til resten af sin familie, og en stil der ikke ligefrem fremviser hende som en klassisk sød skolepige. Udover det har hun også et rimeligt underligt forhold til sine to eneste venner, som i øvrigt også er hendes kusine og fætter, hvilket bestemt ikke gør det mere underligt.

En dag begynder underlige ting at ske i hendes liv, uprovokerede krampeanfald, ekstrem vrede en lyst til at gøre sin familie ondt, lesbiske tendenser og ikke mindst et par levitationer, får hendes forældre til at tilkalde præsten Christopher (Stephen Billington), der udover at være specialist i eksorcisme også er den unge pigens onkel. Herefter tager tingene fart, hvad end der har besat Emmas krop vokser nu i styrke, og snart indser både Emma, hendes forældre og præsten at måske er der noget mere på spil end hvad de kan klare!

Historien i Exorcismus er som du nok kan læse en rimelig standard eksorcisme historie uden de store ændringer, dog kan jeg afsløre at slutningen har en lidt anderledes og spændende twist. Det der holder filmen oppe er skuespillet, og specielt den unge Sophie Vavasseur som spiller Emma Evans gør det rigtig godt. Uden de store visuelle effekter som splat og CGI formår hun virkelig at spille rollen som en ”besat sjæl” på en måde så det virker ægte og overbevisende.

Exorcismus er en ganske underholdende horror-eksorcisme film men den kommer aldrig helt på niveau med klassikere som The Exorcist, og jeg forventer da også at når jeg har set den kommende film The Devil Inside (kommer til foråret 2012) har jeg glemt alt om denne lille produktion.

Underholdende og godt skuespil af Sophie Vavasseur, men ikke noget pragteksemplar på en eksorcisme film.

Exorcismus er venligst leveret af Cinematic Vision med henblik på en anmeldelse

Reklamer