De seneste par år er vi blevet udsat for en del vandrende døde. Først var der de mindre kendte men meget populære tegneserier, så kom den nu ekstremt populære tv-serie, og tegneserien blev oversat til dansk, og nu er det så bøgerne der har fået besøg af de levende døde.

Den første bog i The Walking Dead serien har fået titlen ”Rise of the Governor” og jeg har brugt de sidste par uger på at grave mig igennem den så I kan få en anmeldelse af dette litterære værk.

Men hvordan sammenligner det skrevne ord med tegneseriens flotte tegninger og tv-seriens billeder? Læs min anmeldelse ved at se hele indlægget.

(Advarsel! Har man ikke læst tegneserien kan den følgende anmeldelse indeholde mindre spoilers…)

Kender man Robert Kirkmans tegneserie kender man helt sikkert også den sindssyge og diktatoriske personlighed The Governor. Men hvordan blev han leder af den lille by, og hvor kommer vreden fra?

Bogen handler netop om dette, den følger brødrene Philip og Brian Blake, Philip’s datter Penny og deres ven Nick fra de første dage efter zombie-apokalypsen, gennem et USA er der faldet helt fra hinanden til Atlanta og videre ud på landet i søgen efter et sikkert sted hvor de kan være i fred for zombier (som de kalder ”bitters”), andre mennesker og ikke mindst den konstante frygt for hvordan de skal overleve.

Bogen er velskrevet og i samme sprog som tegneserierne, de er ikke sparet på de blodige detaljer men det kommer aldrig til at virke som om det er for meget, i stedet får det beskrivelserne af følelser, landskabet og deres situation til at springe ud af siderne og virke både ægte og brutalt på samme tid.

Historien flyder godt, og selvom den har mange overraskelser, ikke mindst en meget overraskende slutning, virker den dyb og man føler sig som en del af den lille gruppe. Er man fan af tegneserien er der desuden nogle små henvisninger til steder man kender og man får svar på nogle af de ubesvarede spørgsmål om hvad der skete før Rick vågnede op.

The Walking Dead: Rise of the Governor er en rigtig god bog og den kan bestemt anbefales til at alle, både helt nye læsere og fans!

Læs den! Der er ikke andet at sige…

Denne bog er læst på engelsk som e-bog

Titel: The Walking Dead: Rise of the Governor
Forfattere: Kirkman, Robert & Bonansinga, Jay
År: 2011

Reklamer