Så er det snart weekend og det betyder at det er tid til endnu en udgave af Frygtelig Fredag – det ugentlige visit til den humoristiske side af dommedagskulturen.

Jeg er sikker på at I kender det: Dagen har været rådden som en solmoden zombie. Snørebånd er knækket, tog har været forsinket, chefen har været i et forfærdeligt lune. Apokalyptisk har bildt folk ind at verden går under i morgen, så supermarkederne er rippet for varer og kassekøen ligner den jødiske Eksodus. Generelt er alting gået galt. Hvad trænger man så til?

Trænger man til filosofisk filmkunst om menneskets manglende selvopholdelsesdrift? Til dybe overvejelser om Messiasskikkelser og forbrugersamfundet? Nej. Efter sådan en dag er selv The Day the Earth Stood Still og Romeros genistrimler bare lidt for avancerede og deprimerende. Efter sådan en dag har man brug for noget mere … Direkte.

Man har brug for Zombie Grinder 60.000 – et af det mest vanvittige og tematisk simplificerede onlinespil man kan opdrive. Spillet giver begrebet  ”meningsløs vold” en helt ny dimension. Handlingen kan beskrives i en enkelt sætning:

En tyk mand med et haglgevær stormer gennem en 2D-verden udelukkende befolket af zombier der bare tigger om at blive blæst til blodige slagger. Punktum. Der er ingen måde at standse på. Fyren løber bare og man kan kun forsøge at følge med. Undervejs er det smart at samle ekstra ammunition op, men løber man tør for bønner kan man til nøds hoppe over zombierne.

Men, det er selvfølgelig mere tilfredsstillende at pløkke dem ned ...
Men, det er selvfølgelig mere tilfredsstillende at pløkke dem ned ...

Det helt særlige ved Zombie Grinder 60.000 er dog brugen af musik som spilmotor. Den geværbevæbnede galning bevæger sig nemlig i takt med musikken. Det gør at man kan slappe lidt af i fingrene når musikken tager af i tempo. Men …

For at gøre spillet endnu mere brutalt – og sjovt – har spilskaberen valgt udelukkende at bruge højtempo grindcore (en meget simpel og hurtig form for dødsmetal, red.), med genre-ikoner som Regurgitate, Anal Cunt, Inhume og Excrementory Grindfuckers i front. Det resulterer naturligvis i meget få rolige passager, men hvem har også brug for det når man har haft en dårlig dag?

Det oprindelige spil ligger (gratis og lovligt) på skaberen Olle Hemmendorffs hjemmeside og på et hav af zombie-sider rundt omkring.

Advarsel: Spillet er berygtet for give epileptiske anfald og synsforstyrrelser, men ingen har nogensinde påstået at zombie-apokalypsen er ufarlig, vel?

Reklamer