Nyt om om måske den mest klassiske zombie film nogensinde har rystet horror fans verden over.

Det er nemlig nu kommet frem at det slet ikke var George A. Romero der stod bag filmen og instruerede den. I stedet var det nemlig skuespilleren Duane Jones der stod ved roret under optagelserne!

Det hele startede da en fan stødte på en gammel avisartikel fra Evans Gazette. Evans City var byen hvor netop Night of the Living Dead blev filmet, og i artiklen der skulle være fra august 1967 bliver Duane Jones, og ikke Romero, nævnt som instruktør. Efter at have gravet lidt dybere i sagen har en tidligere ansat (anynonym) hos Image Ten, der var produktions selskabet bag filmen, afsløret en række breve skrevet fra den periode. Et af brevene er meget interessant, her bliver det nemlig nævnt at borgmesteren i Evans City i den periode, Rick Maroon, ikke bryder sig om at en film filmet i deres område har en sort mand som instruktør. Det bliver derfor aftalt (i hemmelighed) at fremover skal Romero stå som instruktøren på filmen, og Duane skal bare være en af hovedrollerne.

Denne nyhed er selvfølgelig blevet diskuteret heftigt på diverse forums, men af en eller anden grund bliver trådene lukkede og brugere som brokker sig eller nævner det bliver banned.

Der er endnu ingen udtalelser fra Romero endnu, men hans advokat siger at vi kan forvente nyt i løbet af de næste par dage i forbindelse med sagen.

Reklamer