Så jeg fik læst Domain of the Dead af Ian McKinnon færdig, og jeg sidder nu med lidt blandede følelser omkring dette værk som jeg vil forsøge at omskrive til en struktureret anmeldelse.

Domain of the Dead bliver introduceret af forfatteren David Moody, som er en af mine personlige favoritter, og med sætninger som ”… a quick, violent and exciting adventure” var forventningerne til denne bog helt i top.

Men kan Domain of the Dead leve op til den flotte introduktion, eller skiller den sig ikke ud blandt de, rigtig mange, andre zombie titler på hylderne?

Historien i Domain of the Dead tager udgangspunkt i en lidt anden ”verden” end den som de fleste zombie-romaner beskriver. Den foregår nemlig ikke under selve zombieapokalypsen eller lige efter den, i stedet firegår den 4-5 år efter selve opstandelsen der i bogen bliver beskrevet som ”The Rising”. Vi følger en grupper udsultede overlevende der på trods af situationen har bevaret roen nok til at kunne overleve i en forladt lagerbygning. En dag ser de en helikopter i det fjerne, den viser sig at indeholde et hold soldater fra et forsknings-skib ankret udenfor USA’s kyst og de få overlevende er nu sikre på at deres lykke er gjort, for første gang i mere end tre år er de i sikkerhed. Men selvfølgelig går tingene ikke helt som planlagt, en lettere sindssyg forsker sørger for at halvdelen af skibets besætning bliver inficerede zombier og kampen for overlevelse går i gang endnu en gang.

Domain of the Dead har fået rigtig meget ros og gode anmeldelser, og bl.a. introduktionen af David Moody har gjort den til et must-read for mange fans. Desværre synes jeg ikke helt den lever op til disse rosende ord, den er godt skrevet og virker helstøbt, men samtidig virker det som om historien er bygget som en 90’er actionfilm, der er skud, eksplosioner og drab på hver anden side men vi kommer aldrig rigtig til at kende personerne. Flere af dem bliver beskrevet godt, og der er potentiale for at lære dem at kende men det virker som om McKinnon aldrig rigtig dykker dybt nok ned i dem. Historien har fart på allerede fra starten, og det virker som om at der er en masse sidehistorier der kunne være rigtig spændende at høre mere om men de bliver glemt midt i alt det andet der foregår.

Når det er sagt er Domain of the Dead stadig en rigtig underholdende bog, som sagt er tempoet helt i top og nogle gange er det jo rart ikke at skulle tage stilling til så meget og bare blive underholdt. Der er mange referencer til andre bøger og film i genren (nogle der nærmest virker som om de er tyv stjålet desværre) og bogen bliver bestemt aldrig kedelig.

Ian McKinnons Domain of the Dead er bestemt værd at læse for fans af genren, men leder man efter en mere dyb introduktion til den ”smukke” verden som et post-apokalyptisk zombielandskab kan være skal man ikke forvente det af denne bog.

Trailer til Domain of the Dead

Læst som E-bog på en Kobo Vox
Pris:  $4,99 USD (hos Smashwords.com)
Længde: 65476 ord

Reklamer