Frygtelig Fredag #7 – Two Days Before the Day After Tomorrow

Posted: 4. maj 2012 by Schjönning in Gratis, Naturen, TV-serie
Tags: , ,

Så er det fredag og selvom den er både hellig og nationalt betydningsfuld skal vi, vanen tro, more os over jordens undergang!

Denne gang går jorden dog ikke rigtigt under, men det gør det ikke mindre morsomt. Vi skal besøge den lille og umådeligt verdensberømte by South Park – en dysfunktionel flække, hjemsted for verdens mest indflydelsesrige og politisk ukorrekte børn!

Der er med stor sandsynlighed en masse andre South Park-episoder der håndterer dommedag, men jeg indrømmer blankt at jeg ikke har set alle seriens 16 sæsoner (230+ afsnit!). Jeg har udvalgt Two Days Before the Day After Tomorrow for dens høje galgenhumoristiske værdi og fordi den parodierer en af de største apokalyptiske blockbusters fra nyere tid.

Og det gør den fremragende! Temaet er – som i forlægget The Day After Tomorrow (2004) – global opvarmning. Stan og Cartman kommer ved et uheld til at smadre verdens største bæverdæmning, med det resultat at den nærliggende by Beaverton oversvømmes. Ingen opdager dog den rygende pistol (eller rettere: rygende speedbåd) og forskerne når hurtigt frem til at Beaverton er udsat for global opvarmning. Og at man derfor må forvente en pludselig forskydning i klimaet: en istid!

Vittighedens punchline er naturligvis at folk (læs: det amerikanske folk) går fuldstændigt i panik. South Park-forfatterne langer ud til højre og venstre, efter politikere og medier, og man skal være født i går for ikke at fange bare nogle af referencerne til den shitstorm der ramte Amerika under og efter orkanen Katrina. Ned i mindste detalje er satiren fuldkommen – læg fx mærke til at den sorte beboer i Beaverton ikke bliver reddet af helikopterne til sidst!

South Park er ret meget med på noderne, så man kan se samtlige afsnit – gratis og lovligt – her.

Det specifikke afsnit, omtalt i denne artikel, kan ses her.

Two Days Before the Day After Tomorrow; South Park, sæson 9, episode 8; Comedy Central 2005

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s