Anmeldelse: The Walking Dead Episode 1: A New Day

Mange af os har i snart 10 år (siden 2003) fulgt med i Richard Kirkmans fantastiske univers skabt til The Walking Dead serien, både i form af tegneserier, tv-serien og bøger – og hvis du er ligesom mig har sikkert tænkt rigtigt mange gange ”hvad ville jeg gøre i en sådan situation?”.

Endelig har vi så nu fået muligheden for at afprøve vores evner i en post-apokalyptisk zombie-verden gennem Telltale Games spil version af den populære serie. Jeg har brugt de sidste par dage på at spille første episode med titlen ”A New Day” igennem og kan allerede nu afsløre at det er en fantastisk tilføjelse til det allerede store univers!

Historien I “A new day” følger ikke den vi kender fra de andre medier i serien (hverken tegneserien, tv-serien eller bøgerne) men fokuserer i stedet på en helt anden gruppe overlevende. Du spiller som fangen Lee Everett der, efter at være blevet dømt for mord, er på vej til at afsone sin straf i fængslet – et uheld fører dog til at du slipper fri og det er nu op til dig at tage styringen der fra. Historien kan tage flere drejninger her efter afhængigt at hvordan du spiller, men den følger dog stadig den samme ”hovedlinje”. Vi møder pigen Clementine der er blevet efterladt alene midt i zombie-kaosset og sammen vandrer de ud i den store verden og herfra starter den rigtige kamp for overlevelse.

Selvom historien med Lee og Clementine ikke følger den fra tegneserien og tv-serien, får vi alligevel flere kendte ansigter og steder at se, bl.a. møder vi Hershel og hans familie, ser hans farm og ikke mindst får vi en god snak med den kvikke Glenn.

Spillets fungerer, og spilles, ligesom de gamle point n’ click eventyr vi alle sammen spillede til døde i de glade 90’ere, dog med opgraderet 3d grafik. Historien udvikler sig langsomt mens du laver valg på skærmen, du klikker på personer og ting du gerne vil interagere med og gennem forskellige valgmuligheder laver du valg der kommer til at påvirke spillet. En interessant detalje er at de valg du foretager påvirker dine valg i spillet længere fremme. Vælger du f.eks. at lyve om din fortid kan det komme til at bide dig i halen hvis du senere glemmer hvad du sagde og kommer til at fortælle en anden historie. Der vil i løbet af spillet også komme svære valg, så som at vælge mellem to personer du enten vil rede eller lade dø. Spillet har få aktion-scener, og de fungerer ganske godt. Du har begrænset tid til at klikke på zombierne som du vil dræbe, og hvis du ikke når det så kommer de efter dig og scenen skal spilles forfra.

Teknisk fungerer spillet rigtig fint, grafikken er holdt i en tegneserie-stil men er flot og stemningsfyldt. Jeg oplevede ikke nogle store problemer med spillet, bortset fra enkelte mindre hop og hak i grafikken og lidt lyd der ikke var synkroniseret var der ingen problemer.

The Walking Dead Episode 1, A New Day var en fornøjelse at spille, The Walking Dead stemingen var i top man fik en rigtigt god oplevelse både med historien og spillet generelt. Min eneste anke er spillets længde, det virker næsten mere som en demo end et spil, det tog mig lige under to timer at komme igennem det og jeg havde bestemt ikke travlt. Jeg håber virkelig at de fire kommende episoder har lidt mere længde i sig da man sidder med en lidt flad fornemmelse når rulleteksterne begynder at køre over skærmen. Spillet virker som en god tilføjelse til det allerede store The Walking Dead univers og det er sjovt at selv få lov til at bevæge sig rundt i den post-apokalyptiske verden.

Et spil der kun kan anbefales, specielt til fans af serien selvfølgelig.

The Walking Dead: Episode 1 ”A New Day”
Udgivet af Telltale Games
Spillet på en PC, digital download

Reklamer