Der findes ikke så megte nye vinkler på den klassiske zombie-historie, det lader faktisk til at de fleste er ganske glade for den nuværende formel: Noget går galt (virus, aliens, mislykket forsøg) – En masse mennesker dør – De rejser sig op igen og vandrer rundt, og de har en nyfunden appetit for mennesker – En lille gruppe overlevende smadrer en masse zombie-hoveder – ..the end.

Men det vil den komende film The Returned lave lidt om på. Filmen foregår nemlig i en verden hvor det at være zombie er en sygdom ligesom alt muligt andet, så længe du får din medicin fungerer du ganske fint.

Kate arbejde på den klinik der tager sig af de syge “zombier”, og hendes intentioner er ikke kun at være en god arbejder, hun er nemlig også personligt involveret. Hendes mand Jason er nemlig en af de syge der har brug for den livsvigtige klinikken stedet udleverer. En dag får alle syge besked på at samle sig på en “sikkert sted” begynder hun at få mistanke om at noget er helt galt, sammen med Jason stjæler hun resten af klinikkens serum der holder zombie-virussen i skak og flygter, men på intet tidspunkt er er de klar over hvor stor faren egentligt er og hvor tæt den er på! 

The Returned lyder som en frisk vinkel på en genre der ellers er gået lidt i stå og med den unge instruktør Manuel Carbello bag kameraet kunne denne film blive rigtig spændende. Carbello har bl.a. stået bag Exorcismus som herhjemme blev udgivet af Cinematic Vision, så vi kan håbe de på et tidspunkt også tager fat i denne film.

Kate works at the hospital in the Return Unit, helping those who have been infected by the virus that turns people into zombies. Kate’s dedication to her work is absolute, but few people realize that for her it is also a personal matter; Kate’s own husband, Jason, has been returned.

After various brutal and prolific attacks at the hands of Anti-Return groups and rumours that the “Protein” stock is running dangerously low, Kate fears for Jason´s safety. Suspicious of the government’s order that all the returned should report to a secure medical facility ‘for their own safety’, the couple decides to flee, taking with them all the doses of “Return Protein” they have.

At no point does the couple imagine that the real threat is a lot closer than they think…

Kilde Quiet Earth

Reklamer