“Dead world” – By Juhannuskostaja

Den fantastiske danske forfatter Jonas Wilmann der bl.a. har skrevet Mutagen og flere andre romaner med apokalyptiske temaer har på den danske Facebook  gruppe Danske Horrorfans skrevet følgende lille “historie”.

En lille tekst om en dagligdags ting, der dog har meget apokalyptiske undertoner hvis man bare ser det fra den rigtige vinkel.

At meditere over egen grusomhed

Et velplaceret hug med spaden, og tuen, der har rejst sig fra bedet som en Etna, smuldrer ud over havefliserne.

En gryde kogende vand til at udrydde en civilisation; de rødskeletterede myldrer over hinanden i højeste alarmberedskab. ”Beskyt dronningen! Beskyt dronningen!”

Efter syndfloden, hvis em stadig rejser sig fra de mudrede dynger af kogte kadavere, kommer ilden!! Yndige nymfer forsøger at folde flammende vinger ud. Nye sjæle føler al livets sensation – jeg lever! Jeg lever! – da æghinden svider væk, men lærer i samme splitsekund livets grusomhed, da varmen sprænger deres purunge legeme med et saftigt smæld … livet er kort.

De overlevende, halvt kogte og brændte, halter nu gennem det sprængte ødeland, som de engang kaldte hjemme. Instinkt, der kommer til kort nu, får dem til at virre hvileløst rundt. Tuen er smadret. Dronningen er død. Hvad er formålet nu …? Vis mig en myre, der mestrer improvisationens kunst, og jeg giver dig hele verden.

Tredje katastrofe indtræder nu med giftregnen. De få overlevende glider ad ætsende strømme, i en rus uden lige, hoster deres indvolde op i regnbuestrømme og bliver ét med dyndet.

Én eneste overlevende, der er gået fri af alle plager, står på en jordtop, men alt udenom syder og skriger; jorden er giftig! Og når den engang tørrer, står kannibalerne, de sorte fra nabotuerne, klar til den sidste levende mundfuld.

En civilisation er styrtet … Mennesket har atter sat sit mærke.

af Jonas Wilmann via Danske Horrorfans.