Anmeldelse af The Walking Dead hæfte #100 “Something to Fear

Efter snart ti år er vores alle sammens ynglings zombie-tegneserie endelig nået det længe ventede hæfte nummer #100!

Men hvordan står det til med historien i Robert Kirmanns, efterhånden rimelig omfattende, univers efter så mange hæfter? Har Rick Grimes og hans gruppe af overlevende mistet pusten eller klarer serien sig stadig i bedste velgående?

Læs min anmeldelse af hæfte nummer 100 og få svaret.

ADVARSEL! Hvis du ikke er helt op to date med historien kan denne anmeldelse indeholde spoilers!

Robert Kirkman har haft travlt de sidste 9 år, siden oktober 2003 har han måned efter måned udgivet ca. 24 zombiefyldte sider med noget af det mest grumme og omfattende zombiesplat der kan findes. Historien der altså nu fylder over 2000 sider startede med politimanden Rick Grimes der vågnende op fra et koma til en verden inficeret af zombier, gennem de næste 100 hæfter kæmpede han og en lille gruppe af overlevende imod disse monstre, elementerne og ikke mindst andre overlevende der hurtigst viste sig at være mindst lige så farlige som de levende døde. Rick og de andre overlevende har gennemgået ufattelige tragedier, tabet af mennesker de holdt af og en personlig udvikling fra civiliserede mennesker til brutale overlevende der vil gære hvad som helst for at være i toppen af fødekæden. Det har været grumt at læse om men også fantastisk at følge hvordan Kirkman har udviklet karakterne og det univers de befinder sig i.

ADVARSEL! Spoilers starter her!

Nu er gruppen af overlevende (eller det der er tilbage af den) så nået til hæfte nummer #100. I de sidste par hæfter har gruppen fundet sig et godt hjem i ”byen” Alexandria, men det er på tide at finde større og bedre ting. Gennem deres nye ven Paul Monroe har de fået skabt en handelsaftale med den større koloni Hilltop, og alting ser ud til at være på rette spor. Men selvfølgelig vil Kirkman ikke lade freden vare længe, i hæfte nummer #100 bliver vi nemlig introduceret for gruppens måske største udfordring til dato, den lovløse gruppe overlevende under navnet The Saviors. The Saviors ledes af den brutale og frygtløse Negan der gennem vold terror har sat sig som konge af den nye verden, en rolle han vil gøre alt for at beholde! Negan er en person der får The Governor til at ligne en flink præst, og som helt sikkert kommer til at blive Rick Grimes største nemesis nogensinde og vil betyde alt i de kommende hæfter. Hæftet slutter med en ekstrem voldelig scene, og jeg kan afsløre at vi kommer til at sige farvel til en af de mest kendte og elskede ansigter i serien.

Hæfte nummer #100 lever helt sikkert på til mine forventninger, der er ikke sparet på siderne (det første hæfte med hele 30 sider) og historien tager en uventet og voldelig drejning der gør det enormt svært at vente på hæfte #101. Stilen er den samme som altid og på trods af introduktionen af nye hovedpersoner virker det ikke som om Kirkman er ved at løbe tør for idéer, tværtimod.

Hæfte nummer #100 er blevet hypet meget, og selv her i Danmark har det været med i det populære tv-program Go’ Morgen Danmark (med undertegnede som ”fan”), og jeg havde derfor frtgtet at Kirkman var gået lidt amok for at leve op til foreningerne, men dette er bestemt ikke tilfældet, han holder sikkert kursen og historien, og de medfølgende tegninger, flyder som den/de skal.

Det blive ikke meget bedre når det kommer til The Walking Dead!