Foto: Trendhunter

Sidste fredags top 10-liste over zombie-sange blev lidt af en succes – kan jeg se på læsertallene. Rundt omkring på facebooks mange danske zombie-sider blev der endda smidt nye forslag til sange op, og derfor følger Apokalyptisk nu op endnu en liste. Læserne vil nok bemærke at denne liste er lidt tungere, rent genre-mæssigt, men metal-genren er nu engang der hvor zombier trives bedst. God fornøjelse!

10: Gorerotted – Zombie Graveyard Rape Bonanza

Med titler som Gagged, Shagged, Bodybagged og Cut, Gut, Beaten, Eaten, slog det nu hedengange britiske grindcore-band Gorerotted sig hurtigt op på perverterede og grotesk barnlige sange, der musikalsk set nok slår benene væk under de fleste. Her er et godt eksempel: Link.

9: The Creepshow – Zombies Ate Her Brain

Canadiske The Creepshow spiller up-tempo psychobilly med horror som bærende tema, og har gort det siden 2005. Dette eksempel er desværre ret kort, men til gengæld svært at side stille til: Link.

8: Entombed – Living Dead

Entombeds blanding af black, death og rock’n’roll (blackened death’n’roll?) har inspireret mange andre bands siden stiftelsen, under navnet Nihilist, i 1987. Teksten til Living Dead handler om hvordan mange af os rent faktisk blot er levende døde allerede … Muntert, ikke? Link.

7: Roky Erickson – I Walked with a Zombie

I den knapt så hårdtslående ende af skalaen finder vi denne klassiske rock-sang, der ikke ligefrem er tynget af en lang og indviklet tekst. Amerikanske Roky fik sin inspiration til sangen fra en gyserfilm fra 1943, der har samme titel. Sangen er iøvrigt også blevet indspillet af bl.a. Turbonegro og R.E.M. Link.

6: Belphegor – Bondage Goat Zombie

De østrigske black metal-legender Belphegor er kendt for deres relativt bizarre titler – fx Sexdiktator Lucifer og Bluhtsturm Erotika – og endnu mere bizarre tekster. I dette tilfælde er “teksten” skrevet på en lystig blanding af engelsk, tysk og latin, som intet normalt menneske vil forstå. Link.

5: Pervert Asshole – Zombie Cathouse

Det er begrænset hvad jeg har kunnet opstøve af info om dette franske garage-metal-projekt. Men de spiller god, beskidt tråd! Link.

4: The Browning – Living Dead

The Browning kommer fra de amerikanske sydstater, men det kan på ingen måde høres i deres hybrid mellem metalcore og electronica. Bandet har måske en fremtid blandt de meget unge metalhoveder, mens de gamle (anmeldere) virkelig ikke bryder sig om dem! Link.

3: Alice Cooper – Zombie Dance

Som en af chok-rockens ældste stamfædre kan gode gamle Alice Cooper tillade sig lidt af hvert. Så efter et par albums med meget tunge og industrielle toner, tog han tre skridt tilbage til 70’ernes syre-rock og udgav sin 24. (!) studie-skive med titlen Dirty Diamonds. Den plade slutter således: Link.

2: Voltaire – Zombie Prostitute

Den cubansk fødte, amerikanske sanger Voltaires gotiske dark carberet-musik er altid fyldt med god humor og oftest også med gavmilde mængder af splat. Begge dele er tilfældet i denne sang, hvis makabre poesi faktisk overgår de fleste dødsmetal-sangskriveres format! Link.

1: Bloodbath – Outnumbering the Day

Inden for melodisk dødsmetal er der ingen der i disse år overgår Bloodbath. Faktum! Det stockholmske blodbad er et all-stars-band med nogle af Sveriges bedste metal-musikere. De har fremhadet denne perle der omhandler de sidste dage, ifølge Bibelen, hvor de døde vandrer på jorden … Link.

Specialprisen: The Gonk fra Dawn of the Dead

Jeg anede simpelthen ikke hvor på listen den her hørte til. Den er en udød klassiker i kraft af dens rolle i Dawn of the Dead, men rent musikalsk er den virkelig det værste muzak! Så den får en specialpris. Her er den, direkte fra filmen, med zombie-lyde og det hele: Link.

Reklamer