I det altid aktive rollespilsmiljø i Odense bliver der i øjeblikket lagt brænde på det store undergangsbål. Odense Post Pandemia er en planlagt live-kampagne i tre dele, og som navnet antyder udspiller disse scenarier sig i Odense efter en frygteligt sygdom har hærget verden. Det er lidt begrænset med information på dette tidligere stadie – første scenarie er planlagt til 25. maj næste år – men arrangørerne (nogle erfarne eksemplarer af den art!) har indtil videre lagt følgende, meget anvendelige teaser/advarsel ud:

OPP er noget for dig, hvis;
– Du er vild med post apokalyptisk stemning
– Du kan lide relationsspil med plot, en smule action, intrige og et strategisk element som influerer på historiens udvikling
– Du kan lide at lave simpel mad over bål og synes det er en sjov udfordring at prøve at lave et gourmet måltid ud af et kålhoved, to kartofler, en dåse flåede tomater og en dåse hakke bøffer.
– Du synes rustninger lavet af bildæk og cykelslanger er de fedeste
– Du synes, det er det fedeste, når det at man har en bulet og ridset dåsecola, er en helt vild stor skat
– Du synes, det er fedt, at alkohol er en luksusvare, som ikke bare er tilgængelig hele tiden (dermed ikke kommer til at spille opad berusede spillere)
– Du kan godt lide trilogier, hvor man kan give den fuld gas som ved et one shot, men stadig har kampagnens fordel med historie- og karakterudvikling
– Du ikke gider komplekse regelsæt, men godt synes der må være nogle regler.

OPP er ikke noget for dig, hvis;
– Du kun gider at spille scifi, hvis der er zombier, mutanter, robotter eller rumvæsner med.
– Der skal være en masse kamp, for at du ikke keder dig
– Du skal drikke dig småberuset eller direkte stiv for, at du synes rollespil er sjovt.
– Den mad du spiser altid skal være super lækker
– Du synes, at strategiske elementer i rollespil ikke hører hjemme eller modsat at du synes det, skal være den bærende del, hvis de er der.
– Du synes, at liverollespil kræver 100+ deltagere for, at det bliver intenst og sjovt for dig.
– Du gider ikke trilogier, det skal enten være månedlige kampagner eller one shot scenarier. Trilogier er for folk, som ikke kan bestemme sig for, hvad de vil lave.
– Du enten vil have kæmpestore komplekse regler eller ingen overhovedet

Efter denne skribents mening ser det absolut lovende ud. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig de tre scenarier som facebook-events (det tæller IKKE som en rigtig tilmelding). Odense  Post Pandemias facebook-side ligger her.

Reklamer