Dette er ikke ligefrem nogen nyhed. Historien startede med en post på Reddit, for tre måneder siden, og er siden blevet spredt ud over det ganske internet. Det gør den dog ikke mindre morsom … Eller grotesk.

Historien handler om Reddit-brugeren og strategi-entusiasten Lycerius. For ti år siden (hvilket svarer til omkring 100 år i spiludvikling) startede han et nyt spil op i Strategispillenes konge, Civilization 2 – et spil mange stadig husker som det bedste i serien, der nu er oppe på 5. Allerede dengang var der mange måder at vinde spillet på. Om man gik efter en diplomatisk sejr, en space race-sejr, en point-sejt etc., var op til den enkelte spillers stil og taktik.

Lycerius gik efter en domination-sejr. Han spiller stadig! Efter ti års (real time) spil er hans verden nået tusinder af år ind i fremtiden, til et forfærdende post-apokalyptisk helvede, hvor tre supermagter kæmper om jordens sidste ressourcer. Polerne er smeltet og genskabt over 20 gange, på grund af den evige atomkrig, der har molestreret kloden i over 1000 år. Krigens fronter er låst fast. Supermagterne kaster konstant nye tropper ud i meningsløse slag, og produktionen af tropper forhindrer enhver form for konstruktiv udvikling. Lycerius’ civile arbejdsstyrke har så travlt med at bygge nye rullebaner til hæren, at det radioaktive nedfald blot for lov at ligge. Den mindste variation i taktik kan give de to andre magter en fordel, og slutte spillet.

Hvor går grænsen mellem computerspil og kunst? Jeg tror den er fundet nu. Civ 2 var en milepæl inden for spilbranchen – en genistreg, efter min mening – og at det beskrevne scenarie overhovedet er en mulighed understreger blot dette faktum. Lycerius er blevet lidt af en internet-celeb. Hans originale post på Reddit har fået hundreder af svar, og han vil nu forsøge at afslutte den grusomme krig, rådgivet af andre Civ-spillere.

Den originale Reddit-post kan læses her.

Reklamer