Det er 1. oktober og det betyder at den første afstemning på Apokalyptisk er overstået. Vi spurgte vores læsere hvordan de forestiller sig at jorden/menneskeheden går under. Et bonusspørgsmål undersøgte hvad læserne betragtede som den mest interessante form for undergang.

I det første spørgsmål er der ikke meget enighed at spore. Af de 13 forskellige svarmuligheder, er der kun én der ikke har fået nogle stemmer! En Robot-revolution er åbenbart mindre sandsynlig end Guddommelig Indgriben (1 stemme), en Invasion fra Rummet (2) eller at Zombier el. lign. (9!) overtager jorden.

Fire dommedagsscenarier har kæmpet om førstepladsen siden vi satte afstemningen i gang. Ingen andre har kunnet se resultaterne, for at undgå at skævvride dem, men der er blevet taget noter undervejs:

Atomkrig tog føringen fra dag et, og lå i lang tid mindst fem stemmer foran alle andre. Det er interessant at forestille sig hvordan globalt atomart holocaust simpelthen er en rygradsreaktion når man tænker på dommedag. Har vi ligefrem vænnet os til tanken?

Langsomt begyndte tre andre muligheder at vinde ind på Atomkrig. Pandemi og Økonomisk Kollaps nåede op på siden af førstepladsindehaveren, og i nogle dage var de alle sammen nummer et! Meget karakteristisk dukkede Meteornedslag op til sidst, meget pludseligt og uhyre effektivt, og smadrede det hele. Således finder man i top 4: Økonomisk Kollaps (10), Pandemi (11), Atomkrig (13) og vinderen er: Meteornedslag med hele 17 stemmer, svarende til ca. 19%.

Bonusspørgsmålet

Jorden går altså under med et brag. Men er det sjovt? Ikke ifølge jer læsere! Der var betragteligt færre der valgte at svare på dette spørgsmål, og det siger vel et eller andet om at vores læsere er seriøse og tager dommens dag alvorligt. Dem der har svaret har dog været forbløffende enige om at de muligheder der blev dømt mest urealistiske i hovedspørgsmålet, absolut var de mest interessante!

På fjerdepladsen finder man Robot-revolution (5), der som den eneste ikke fik en eneste stemme i hovedspørgsmålet. Tredjepladsen er den gode gamle gammeltestamentelige Guddommelige Indgriben (7), og andenpladsen indtages af Invasion fra Rummet (12). Førstepladsen har næsten flere stemmer end alle de andre tilsammen. Med 31 (ca. 47%) overbevisende stemmer vandrer Zombier el. lign. videre som den nu kronede konge over apokalyptikken.

Overraskende nok fik Meteornedslag – det læserne anser som mest realistisk – ikke én stemme i bonusspørgsmålet.

Resultaterne kan studeres i den originale artikel.

Reklamer