Indsigtsfuldt opslag i WA

Posted: 20. oktober 2012 by Schjönning in Andre genrer, Info, Krig, Post-apokalyptisk, Pre-apokalyptisk
Tags: , ,

Weekendavisens seneste udgave, fra i går fredag d. 19. oktober, bringer en række interessante artikler om Den Kolde Krig. Først og fremmest en baggrundsartikel om Cuba-krisen, og et “hvad-nu-hvis?”-scenarie, skrevet af Bo Bjørnvig. Da Krigen Kom (titlen er en hilsen til folderen Hvis krigen kommer, som vi tidligere har omtalt) er en detaljeret og ret uhyggelig gennemgang af fx hvor Warszawa-pagten ville smide sine bomber over Danmark. Mest interessant er dog Bjørnvigs liste over værker der beskæftiger sig med atomkrigstruslen – en værkliste som jeg ærligt må indrømme indeholder værker jeg ikke kendte i forvejen.

Da Krigen Kom garneres af to interviews med Uffe Ellemann-Jensen og generalløjtnant Kjeld Hillingsø, der bidrager med henholdsvis politiske og militære indblik i den stærkt nervepirrende tid hvor MAD-doktrinet satte dagsordenen.

Kun abonneter har adgang til WA’s netudgave, så vi kan ikke linke til artiklen. Den fysiske avis kan købes indtil fredag morgen i de fleste velassorterede kiosker.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s