Halloween aften den 31. oktober (i morgen) er i Nordamerica en af de bedste filmaftener hvis man kan lide gyserfilm, og her hjemme er vi da også kommet lidt efter det med nogle enkelte gys på denne (u)hyggelige aften. Sidste år var udvalget på dansk tv faktisk ganske udemærket men i år ser det nærmest ud til at tv-kanalerne helt har glemt at det er den perfekte lejlighed til at smide et par  bånd med gamle gysere i maskinen.

Kigger man på hele udvalget er der faktisk kun fem reele gyserfilm den aften som passer ind i et ægte halloween tema, på TCM kan man se vampyrfilmen The Hunger fra 1983, den klassiske Poltergeist fra 1982, og The Demon Seed fra 1977. TV3+ byder på en ægte halloween gyser med Trick ‘r Treat fra 2007 og senere på natten kan man se den japanske prequal til The Ring kladet Ringu 0: Basudei fra 2000. Ud over det viser TV2 Film thrillerne Frailty (2001), Vandskræk (2006) og The Quiet (2005), men ingen af disse kan betegnes som ægte gysere.

Hvis man er en af de få mennesker der har adgang til Canal PLus First er der dog lidt hjælp at hente, de viser nemlig Insidious fra 2010, Paranormal Activity 3 og den japanske spin-off Paranormal Activity: Tokyo Nights.

Er man så uheldig at man ikke har nogle af disse betalings-kanaler er det nærmeste man kommer på gys i morgen aften Gysertimen på DR Ramasjang og kriminalserien Spooks på DR der denne aften har verdens undergang som tema.

Kilder Heaven of Horror, TV Guide

Reklamer