Man skal naturligvis altid fare med lempe når man viderebringer konspirationsteorier og okkult hokuspokus. Derfor vil vi indlede denne artikel med en klausul: Du behøver ikke tro på noget af det her. Vi gør ikke. Kilderne er rustne og utilregnelige. Ikke desto mindre er det interessant!

I den franske del af Pyrenæerne ligger et bjerg, der altid har været omgærdet af mystik. Ifølge en korrespondent fra The Telegraph er bjerget – Pic de Bugarach – et geologisk mysterie, idet de øverste lag af klippe er flere millioner år ældre end de nederste. Det er altså et omvendt bjerg. Desuden er bjerget fyldt med kalkgrotter. Det siges af profeten Nostradamus besøgte bjerget og fandt at det var et sted fyldt med positiv energi, og at Jules Verne fik inspirationen til Rejsen til Jordens Indre ved at besøge bjerget.

Konspirationsteorierne omkring bjerget er blot vokset og vokset gennem årene. Således har flere “øjenvidner” set arkæologer fra bl.a. Nazi-tyskland foretage hemmelige udgravninger på og omkring Pic de Bugarach. Nu er bjergets betydning nået et hidtidigt højdepunkt, for nu spreder der sig et rygte om at det er det eneste sikre sted at befinde sig når jorden, som bekendt, går under d. 21. december i år.

Præcis hvorfor bjerget skulle være mere sikkert end andre, når vi løber tør for Maya-kalender, er det svært at finde et svar på. Det er øjensynligt en hemmelighed som kun de indviede (20.000 indviede ifølge digitaljournal.com) kender svaret på, men der er enighed om at bjerget udsender særlige magnetiske bølger. En stor del af de troende – der passende kalder sig selv “esoteriske” – mener også at bjerget er en slags garageanlæg for rumskibe, hvis piloter er i dvale og helt sikkert vil vågne på Dommens Dag og redde de nærmeste.

Digitaljournal (og The Independent) forudsiger at små 100.000 mennesker vil forsøge at tomle sig en tur med ufoerne, mens vi andre gør klar til jul (og dør!) – et antal der har chokeret indbyggerne i den nærmeste by, med det kreative navn Bugarach, hvor myndighederne frygter at miste kontrollen med de enorme menneskemængder. Byens befolkning ligger som regel på lidt under 200. Den engelske udgave af Der Spiegel har nogle underholdende interviews med flere af de involverede – her.