Prepper-siden Off Grid Survival har samlet nogle klip, der mere end det meste andet, forklarer hvorfor det er en god idé at forberede sig på menneskehedens deroute. I går tyvstartede en række amerikanske butikker nemlig på den såkaldte Black Friday – en kommerciel helligdag (!), der altid falder på den første fredag efter Thanksgiving. Mange amerikanske bloggere har kvalmet højlydt over at tyvstarten har “forhindret” folk i at deltage i Thanksgiving – men det er ikke det Off Grid Survival går op i.

Det klippene viser er – objektivt set – en form for massepsykose, ansporet af lysten til at spare penge. Det vi ser er folk der slås om mobiltelefoner på tilbud, som om det gjaldt deres liv. Det er ikke en kø til vand eller ris i en afrikansk krigszone. Det er ikke et vaccinetelt på Haiti. Det er folk der udsætter sig for nedtrampning for at spare en håndfuld dollars.

Der er ganske givet mange der bare er taget ud for at tilbuds-shoppe, men det betyder ingenting. Kaos starter med én person der ikke kender reglerne. Der er en eller flere i hvert klip. De kan kendes på at de enten hiver varer ud af hænderne på andre, eller er den første der slår ud efter en “modstander”. Off Grid Survivals pointe: Så længe disse enkeltpersoner er en del af flokken, er flokken ikke sikker.

Det er sjældent vi er decideret alvorlige her på Apokalyptisk, men jeg har bemærket at folk her i min lille hyggelige forstad er begyndt at hamstre smør og gær. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg formoder det har noget med jul at gøre. Der er næsten en måned til jul endnu. Hvis mennesker vil vove livet for frækt undertøj eller en Playstation, hvad vil de så gøre for det sidste glas kartofler? Den sidste liter benzin? Den sidste penicilin? Jeg synes det er okay at være alvorlig når det er vigtigt.

Se resten af videoerne her, og husk at være søde ved hinanden i weekenden 🙂