panic button pic 2

Bonus anmeldelse: Panic Button (2011)

Det er ikke ofte at vi anmelder film og bøger her på Apokalyptisk der ikke har noget at gøre med den post-apokalyptiske eller apokalyptiske genre, men engang i mellem skal man jo gøre en undtagelse, og det har jeg gjort med Panic Button.

Panic Button er en klassisk britisk gyserfilm, og både stilen og skuespillet minder mig om den, meget anbefales værdige, mini serie Dead Set fra 2008. Den følger fire unge i tyverne der har vundet en rejse til New York gennem det sociale netværk All2gethr.com (en side der faktisk findes i forbindelse med filmen), hvilket bedst kan beskrives som Facebook med et andet navn. De fire vindere boarder i højt humør den lille privat-jet som skal tage dem fra England til New York, men snart finder ud ud af at turen bliver alt andet end hvad de havde regnet med. Underholdningen under turen er nemlig en spil med det højeste indsats, liv eller død!

panic button pic 3

Panic Button er en god idé, konceptet minder på overfladen meget om det man ser i film som Saw serien men har alligevel et tvist der gør det anderledes og underholdende. De fire hovedpersoner, spilet af Scarlett Alice Johnson, Jack Gordon (Captain America), Michael Jibson (The Bank Job) og Elen Rhys, gør det hæderligt og der er faktisk ikke meget at klage over når det kommer til deres skuespil. Konceptet virker nutidigt og fokusset på socialemedier, online-mobning og ”terms and conditions” er bestemt relevant og sætter hele filmen i sammenhæng med ens dagligdag.

Men når det er sagt er der altså også nogle ting der halter gevaldigt i Panic Button. Filmens første halvdel er spændende og man sidder på kanten af sofaen for ikke at misse det næste tvist i den, lettere, bizarre historie der udvikler sig på skærmen foran en. Men efter ca. én time sker der et eller andet., det er som om instruktøren (Chris Crow) giver lidt op og filmen begynder langsomt at falde fra hinanden. Historien mister momentum og kommer til at virke som et direkte rip-off af Saw filmene, karakternes handlinger giver ingen mening og filmens dybde forsvinder fuldstædigt.

panic button pic 1

Panic Button er bestemt en underholdende gyser og er man til Saw genren bør man give den en chance på DVD. Skuespilet er godt og historien fanger trods den lidt tamme slutning. Panic Button er som sagt ikke apokalyptisk, men den tager temaer som overvågning og social interaktion op, og stiller spørgsmålet er vi på vej mod det perfekte overvågnings-samfund, en dystopisk fremtid der bestemt passer ind her på siden.

Underholdende gyser der dog ikke bringer noget nyt til genren

Panic-Button-2011-dvd cover

Panic Button er venligst stillet til rådighed af Take 1 Service

Reklamer