himmellogo

Genremagasinet Himmelskibet, der udgives af Foreningen Fantastik, er nået til sit 35. nummer. Da bladet ikke er forsynet med en lederartikel, eller noget andet der kan betragtes som redaktionens direkte stemme, skal jeg ikke kunne sige om #35 rent faktisk er et tema-nummer eller ej. Men det er godt nok proppet med apokalyptik, skal jeg love for!

Hovedeksponenten for vores højt elskede undergenre er en artikel af Niels Gjerløff: Post-apokalypsen på amerikansk TV, er en revision af to engelsksprogede artikler, af Sarah Stegall og Samuel Sattin, men det er alt man får at vide om stoffets oprindelse. Personligt ville jeg meget gerne have kendt originalartiklernes navne. Det er en spøjs, men lødig og informativ artikel, der tager udgangspunkt i TV-serie-mediet, og blandt andet omtaler værker som Jericho, Revolution og The Sarah Connor Chronicles. Underligt nok er The Walking Dead stort set blevet forbigået, og manglen på kildehenvisninger gør, at jeg ikke ved om det er fordi artiklen er fra før zombie-serien tog alles opmærksomhed.

Serien Jericho er også nævnt andetsteds i magasinet, nemlig i anmeldelsessektionen, der vanen tror er herligt omfattende. Det er hele serien der er anmeldt (1½ sæson blev det til, vi anmeldte kun sæson 1). Derudover er der anmeldelser af den post-apokalyptiske serie Terra Nova og Night of the Living Dead 3D (2006-udgaven). Der er også en spoiler-fyldt parafrase af Christian Reslows Kimæren.

Sidst, men ikke mindst, har en af hovedkræfterne i det danske nørd-miljø, Flemming R.P. Rasch, skrevet en morsom, og ret syret novelle med titlen Ikke et ord om zombier, som jeg kan anbefale.

Alt i alt er #35 altså tungt på undergang, og det er jo noget vi sætter pris på her på bloggen! Magasinet sendes til alle medlemmer af Fantastik, men kan købes i løssalg her.

Reklamer