Jonas_frygtfilerne

I weekenden blev året danske krimismesse afholdt i Horsens, og osm en del af arrangementet blev året danske horerorudgivelse fundet. Feltet var, som tildigere beskrevet, stærkt i år og juryen havde det derfor ikke nemt. Det endelige valg faldt på Jonas Wilmann med hans novellesamlingen Frygtfilerne og her fra skal der lyde et stort tillykke.

Juryen der bestod af bloggeren Janus B. Andersen, kulturjournalisten Søren Staal Balslev, bibliotekar og anmelder Jette S. F. Holst, anmelder og foredragsholder Steffen Larsen og lektor på Syddansk Universitet Rikke Schubart hvde følgende at sige om novellesamlingen:

Jonas Wilmann har med ”Frygt-filerne” skabt en herligt klam og ubehagelig oplevelse. Novellesamlingen veksler skånselsløst og respektløst mellem klassiske gotiske rammer og fandenivoldsk og hypermoderne temaer. Her er der ingen smalle steder og læseren rammes gang på gang af væmmelse, lede og ja – befriende humor. Wilmann formår at parre absurd og surrealistisk humor med fysisk kvalme og støt stigende ubehag og demonstrerer et overlegent, næsten arrogant mod. Dansk horror bliver med Frygt-filerne fornyet og revitaliseret, samlingen er endda exceptionelt velredigeret. Wilmann går ganske enkelt uhæmmet til bidet: det er ikke god smag, men det er uanstændig god stil.