In-the-Flesh-2 (1)

Kan zombier rehabiliteres? Altså, hvis man finder en kur? Og hvordan er det for de ‘helbredte’ at vende hjem til de mennesker de næsten nåede at æde? Hvordan ser man folk i øjnene, hvis man har spist deres børn?

BBC har overvejet disse spørgsmål, og resultatet er lige startet på BBC Three, i form af serien In The Flesh. Briternes straf- og fængselssystem er kendt som et af de hårdeste og mest brutale – og mindst effektive – i Europa, og debatten om straf kontra rehabilitering har kørt for fuld hammer, minimum siden Thatcher-årene. In The Flesh kan derfor ses som en kommentar til denne debat, og samtidig som et (bizart, indrømmet) indblik i forholdene mellem offer og forbryder. I Danmark er de såkaldte ‘konfliktråd’, hvor offeret og gerningsmanden mødes, som en form for konfrontationsterapi, blevet mere og mere populære, de sidste år. Seriens tema må siges at pege i mange retninger, og trække på meget aktuelle problemstillinger.

Oven i købet trækker den vist spor tilbage til tiden efter Anden Verdenskrig, hvor diverse tidligere frihedskæmpere, havde meget svært ved at vænne sig til fredstid, give slip på deres heltestatus, og iøvrigt undlade at opsøge krigens forbrydere på egen hånd og bedrive selvtægt.

Reklamer