in the flesh 5

Anmeldelse af første afsnit af serien In The Flesh

Som tidligere beskrevet her på siden er en ny og anderledes zombie-tv-serie, med navnet In the Flesh, netop startet på den britiske kanal BBC3, og hvis man er lidt fiks på fingrene kan man faktisk se den online, også her fra Danmark.

Jeg har derfor taget et kig på seriens første afsnit og kan allerede nu afsløre at jeg virkelig håber en dansk kanal køber rettighederne til at vise den herhjemme. Men hvordan kan en zombie-serie uden vold, død og ødelæggelse klare sig mod The Walking Dead som lige nu dominerer sendefladen?

in the flesh 4

Som Martin skrev tidligere på ugen er In the Flesh en serie der virkelig formår at favne mange temaer, og det gør den faktisk overraskende godt. Jeg startede med at se seriens første afsnit med nogen skepsis, zombier der ikke angriber folk, har følelser og bor på et ”hospital”? Kunne dette virkelig være godt eller var det endnu et forsøg på at gøre et af fortidens skræmmebilleder til små tamme dyr som det er gjort med andre klassiske monstre (læs: Twilight). Men jeg kom hurtigt på andre tanker, serien er intelligent, har en enorm dybde og massere af britisk charme.

Vi følger den unge Kieren (Luke Newberry), en teenager der lider af ”Partial Death Syndrome” (PDS), eller rettere han er en zombie! Det er fem år efter The Rising, og de zombier der ikke er blevet dræbt er i stedet blevet indfanget, studeret og – behandlet…? Det er lykkedes forskere at finde forskellige medikamenter der kan få dem der lider af PDS til at opføre sig som de gjorde før de døde, og nu er det tid til at disse tidligere blodtørstige mordere skal tilbage i samfundet. Men det er ikke alle der er lige glade for denne løsning, i denne lille landsby Kieren kommer fra er man stadig ikke tryg ved at have disse ”zombier” gående og den paramilitære gruppe ”Human Volunteer Force” (HVF) er fast besluttet på at udrydde alle der kommer i nærheden af dem. Kieren vender hjem til sin familie og forsøger at genoptage sin gamle livsstil, men det er ikke nemt når han konstant plages af flashbacks fra sin tid som zombie, hans lillesøster er medlem af HVF og forældrene lader som om alting er ved det gamle.

in the flesh 3

In The Flesh er ikke et aktion brag med vold og ødelæggelse, i stedet fortælles historien gennem mange forskellige karakterer og deres personlige historier og holdninger. Dette fungerer rigtig fornuftigt jeg tror BBC har fat i noget af det helt rigtige her. Den verden som vi bliver stillet overfor er ikke som sådan post-apokalyptisk, men der er alligevel elementer der minder om det, der er ofte snak om The Rising og hvad den gjorde ved samfundet, og vi ser nu og da flashbacks til en tid da hele landet lå i kaos. Seriens hovedperson spillet af Luke Newberry virker troværdig som en tidligere zombie, og hans forsøg på at vende tilbage til en normal tilværelse bliver fortalt lige så meget gennem hans skuespil og replikkerne der er skrevet til ham. Resten af seriens cast er en typisk britisk blanding af landsbytosser og te-drikkende høflige mennesker, lige som en britisk serie bør være.

In the Flesh starter rigtig godt og hvis den fortsætter på den måde kan vi allerede nu glæde os til flere sæsoner tror jeg. Der er ingen information om serien vil være at finde på dansk tv, men jeg tror sagtens af Danmarks Radio kunne finde på at samle den op nå The Walking Dead slutter om et par måneder.

reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1

Reklamer