Psych-Out! - film fra undergrunden

Det Danske Filminstituts biograf i København, bedre kendt som Cinemateket byder i slutningen af april på hele to zombier oplevelser under navnet Psych-Out! – Film Fra Undergrunden.

Den 25. april starter de aftenen med at vise Lucio Fulci klassiske, og ekstreme, zombie-film Zombi 2 der på dansk har fået titlen Woodoo – rædslernes grønne ø. Filmen er fra 1979 og handler om en gruppe der tager til en tropisk ø for at undersøge hvad der er sket med en gal videnskabsmand og hans eksperimenter med levende døde. Filmen er bedst kendt for to helt unikke scener, den første er en som mange har svært ved at se uden at lukke “øjnene” (se den her, men du er advaret!), den anden er en klassisk undervandskamp mellem en zombie og en haj! Filmen er ekstrem på alle måder men er man fan af zombie genren bør man se den mindst en gang i sit liv. Den anden film denne aften er Revenge of the Dead af Pupi Avati. Jeg må indrømme at det ikke er en film jeg før har stiftet bekendtskab med, men ifølge Cinemateket er filmen “’et dystert værk i den makabre, gotiske tradition og en af Avatis mest beundrede film”

De er kommet for at æde dig levende! Biograferne verden over oplevede en sand invasion af zombier i slutningen af 70’erne, med italienerne som eksportører af de mest blodtørstige af slagsen. Og efter mange års eksil på video og DVD vender de i aften tilbage til det store lærred i en bogstaveligt talt udødelig double feature af to af genrens mestre!” – Cinematekets hjemmeside

Bestil billetter på Cinematekets hjemmeside: Psych-Out! – film fra undergrunden

Trailer til Woodoo – rædslernes grønne ø (1979)

Trailer til Revenge of the Dead (1983)

Reklamer