Snowpiercer

Den Koreansk producerede post-apokalyptiske Snowpiercer lurer bag horisonten. Den er produceret af Park Chan-wook (Old Boy), instrueret af Bong Joon-ho (The Host) og baseret på den franske tegneserie Le Transperceneige af Jean-Marc Rochette. Snowpiercer er næsten ikke blevet promoveret, og det er først for nylig at produktionsselskabet har frigivet en række plakater med hovedrolleindehaverne. En besætning der for mig lover en fantastisk filmoplevelse. Det er navne som Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris og Chris Evans vi kan se frem til. Ikke at forglemme de Koreanske skuespillere Ko Asung (The Host) og Song Kangho (Sympathy for Mr. Vengeance og Sympathy for Lady Vengeance, de to andre film end Old Boy i Park Chan-wooks hævntriologi).

Plottet er usædvanligt og forfriskende oven på tidens zombie-apokalypser.

Jorden ligger øde, efter et fejlslagent forsøg på at genoprette klimabalancen er den dækket af sne og is. De sidste mennesker opholder sig ombord på et enormt tog, det navnkundige Snowpiercer, som drevet af en evighedsmaskine er i konstant  fart omkring jorden. I ethvert lukket samfund vil der nødvendigvis opstå fraktioner og klassedeling, og det er også sket her. Overklassen befinder sig forrest i toget, og underklassen bagerst, men revolutionen lurer, og de underkuede bagsædepassagerer forsøger at tage kontrol over den togmotor overklassen tilbeder som en helligdom.

Ifølge Wikipedia foregår c. 80% af filmen på engelsk og ifølge IMDB vil Snowpiercer præmierer i Danmark den 29. August 2013.

Plakaterne følger efter knækket.

Chris Evans

Ed Harris

Ewen Bremner

Jamie Bell

John Hurt

Ko Asung

Octavia Spencer

Song Kangho

Tilda Swinton