Vores nye skribent, Søren, og jeg har i et anfald af kedsomhed kigget os gennem en mængde musikvideoer med apokalyptiske temaer. Vi har været rundt om så forskellige ting som Michael Jacksons Earth Song, Black Hole Sun med Soundgarden og – tro det eller ej – Spice Up Your Life med Spice Girls … Vi har samlet de tre vi synes bedst om, helt og aldeles subjektivt.

På tredjepladsen har vi placeret et stykke højtbelagt 80’er-nostalgi udført af det britiske overmenneske Billy Idol. Videoen til pop-hittet Dancing with myself udspiller sig i en herligt kitchet efterverden, der emmer af industriel restrofuturisme, og de zombier der hærger ruinerne kan heldigvis overtales til at discodanse. Helt uforglemmelig er den – øjensynligt grundløse – flirt med sadomasochisme i klippene med den tøjrede kvinde.

Andenpladsen indtages af det alternative, engelske rockband Muse, og deres forrygende 70’er-inspirerede video til nummeret Knights of Cydonia. Genremæssigt bevæger vi os i et minefelt af kung-fu-film og space western, og det hele er skruet sammen til at ligne en ’almindelig’ spillefilm. Den klokkeklare reference til Abernes Planet placerer filmen i post-apokalyptisk territorium, men der er også fremtidselementer med i den.

Briterne må kende en eller anden hemmelighed, for det er også et engelsk band der har indfundet sig på førstepladsen. Duoen Lamb har kultstatus blandt fans af trip-hop og klassisk elektronica, og de spacy toner får her selskab af en aldeles surrealistisk, post-apokalyptisk billedside. Værket Wise Enough bliver tildelt førstepladsen for dens utroligt smukke billedsprog, stemning, stil og blotte særhed. Nyd den!