die2nite

Hvis du synes at andre zombie-spil er for konsekvensløse og ikke er bange for dine medmenneskers idioti, vil du med stor sandsynlighed sætte pris på det browserbaserede Die2Nite.

Efter at man har oprettet en bruger, og fundet sig et passende navn, bliver man plantet i en tilfældig genereret landsby sammen med 39 andre spillere. Herfra er den eneste mission overlevelse. Die2Nite er hovedsageligt tekstbaseret og foregår i realtime. Med det forbehold at man kun kan foretage sig et vist antal handlinger per dag. Om dagen, altså når det er lyst udenfor (dit vindue), kan man forstærke byens forsvar, sikre sit eget hjem, eller voge sig ud i det zombie-inficerede udenfor, for at samle byggematerialer og mad, men sørg for at kom hjem inden natten falder på, og husk at lukke porten efter dig. For hver nat prøver zombierne at løbe landsbyen over ende, og hvis ingen har lukket porten bryder helvede løs.

Zombierne er en ting, en helt anden ting er trusselen fra de andre spillere – for mens de kan bruge deres tid på konstruktive formål, kan de også vælge at hytte deres eget skind, f.eks. ved at bruge deres kostbare tid på at sikre sig deres hjem, i stedet for byens forsvar – eller endnu værre, bryde din dør op og stjæle alle dine ting. Hvis de da ikke bare lukker porten inden du kommer hjem.

Der er ikke nogen metafysisk justits her – så det er op til spillerne at vogte på hinanden – og det gør de, gale katte for revne skind. Die2Nites fora er de mest aktive jeg nogensinde har set og folk lever sig virkelig ind i deres roller, så hvis du har en politiker i maven kan du måske blive borgmester over en lille by i vildnisset. Du skal nu ikke regne med at hvile på laurbærrene for længe, de fleste byer i Die2Nite holder sig ikke i live mere end et par dage. Når det uafværgelige sker vil alt hvad i har opbygget forsvinde, og du kan starte i en ny by, i en ny reinkarnation. Helt uden kontinuitet er der nu ikke. Hver spiller har en unik “sjæl” der opsparer point og achievements, så du kan prale med din høje gennemsnits-levetid, eller hvor mange zombier dine reinkarnationer har kværnet.

Hvis du savner Fallout, og har lyst til at prøve dig selv, enten som godhjertet politiker, hærdet scavenger, eller den obligatoriske åndsforsnottede idiot der taber en zombie i byens vandforsyning eller stjæler den aluminiumsplade der skulle have lappet et hul i bymuren, kan jeg kun opfordre dig til at give Die2Nite en chance.

Spillet er fransk produceret, og kører nu på sit 7. år. Det er gratis at spille, men man kan betale sig til ekstra fordele, hvis man føler for det.

Jeg giver Die2Nite de maksimale fem stjerner, da det uden tvivl er det bedste browserspil denne skribent set.

reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1

Oven i købet har teamet bag Die2Nite lavet en usædvaneligt velproduceret og underholdende trailer, den og et par screenshots efter knækket.Die2Nite Gameplay
Open The Gates

Reklamer