Kimæren af Christian Reslow

Anmeldelse af Christian Reslows roman Kimæren

Det er ofte de samme monstre vi ser igen og igen her på siden. Zombier, vampyrer og rumvæsner dominerer ”sendefladen” og det ikke meget vi hører til de mange andre fiktive fjender der findes derude.

Men det laver Christian Reslow om på ed han nyeste roman Kimæren, han præsenterer læseren for et monster der på mange måder langt overgå de traditionelle, og som igen og igen overrasker læseren på de mest grufulde måder tænkeligt.

Reslow går uden de genrens klicheer, men hvor godt slipper han fra det?

Romanen Kimæren foregår i og omkring byen Rowley, en klassisk amerikansk soveby hvor der ikke sker så meget. Det er lige indtil helvede bryder løs på en helt almindelig efterårsdag og byens beboere begynder at forsvinde én for én. De lokale betjente bliver tilkaldt og selvom ingen af de mange opkald fra skræmte borgere rigtig giver mening, er Sherif Tobin Leis og hans trofaste betjente godt klar over noget er helt galt i Rowley. Da de første betjente ankommer til byen bliver de mødt af noget der ligner en krigszone, lig i gaderne, udbrændte biler, smadrede bygninger og ikke mindst et monster som ingen af dem havde kunnet forestille sig i deres værste mareridt.

Kimæren er ikke bare et monster, men et væsen der ændrer sig konstant. Det absorberer sine ofre og gør dem til en del af sig selv, det lærer og det udvikler sig og det er kun et spørgsmål om tid inden det er for sendt at overvinde det. I et forsøg på at rede den umulige situation bliver den militære eliteenhed CUT tilkaldt, men hvad de håber bliver endnu en standard mission går hurtigt helt galt, og nu ser det bestemt ikke godt ud for Rowley og dens beboere.

Kimæren flyder af sted i et rassende højt tempo der minder de bedste actionfilm, og det passer historien perfekt. Reslows sprog er levende og grafisk, og på trods af at det et noget anderledes monster som vi bliver præsenteret for i bogen, havde jeg aldrig noget problem forestille mig dets groteske udseende og skræmmende fremtoning. Bogens over 500 sider er inddelt i næsten 100 kapitler der konstant skifter fokus, man får historien fra alle hovedpersonernes vinkel, inklusiv kimærens og det virker rigtig godt.

Til tider kan det godt undre at Reslow har valgt at placere historien i USA da den lige så godt kunne være i Danmark, det kommer til virke lidt b-films agtigt og det er synd.

Trods bogens længde bliver man aldrig træt, de korte kapitler giver et godt flow, og er man først gået i gang med Kimæren kommer man helt sikkert til at miste mange timers nattesøvn. Christian Reslow har skabt et fantastisk nyt monster, og jeg kan slet ikke vente med at se hvad han finder på næste gang, fire stjerner her fra!

reviewstar1

reviewstar1reviewstar1reviewstar1

Kimæren er venligst stillet rådighed af Forlaget Valeta.