høstens engle af alden bellAnmeldelse: Høstens Engle af Alden Bell (synonym for Joshua Gaylord)

På trods af den mange zombie-romaner der udkommer for tiden er det ikke så mange gode romaner for teenagere vi ser, og det er ærgerligt fordi bøger som Høstens Engle viser at der virkelig er nogle gode forfattere der ude.

Høstens Engle, der på engelsk hedder The Reapers Are The Angels fik, da den udkom i 2010, flotte anmeldelser, men hvordan klarer den danske oversættelse sig, er Alden Bell skriblerier lige så fangende på dansk som sit original sprog?

I Høstens Engle følger vi en den ensomme tilværelse som den 15 årige pige Temple fører sig. Trods sine unge år er hun en overlever der har levet hele sit liv på flugt i en post-apokalyptisk ødemark. Ti år før hendes fødsel er verden gået i stå efter en zombie-epidemi og de fleste overlevende er nu, 25 år senere stadig svært ved at tilpasse sig den nye verdensorden. Men Temple, der i virkeligheden hedder Sarah Mary Williams, har det helt anderledes, for hende er dette den eneste verden hun kender, zombierne er bare et mindre bump på hendes rejse rundt efter nye eventyr. Det ændrer sig dag hun en dag bliver nød til at flygte fra et samfund hvor hun er involveret i et dødsfald, nu er hun pludselig på flugt fra en hensynsløs morder og det hjælper ikke da hun får den retarderede mand Maury på slæb.

Høstens Engle er en roman der er let at læse og man kommer hurtigt igennem de 250 sider når man først er kommet i gang, men trods det lette sprog besidder historien en utrolig dybde. Bogens karakterer er godt beskrevet om man kommer hurtig til at kende dem på godt og ondt, de steder som Temple og hendes følgesvend besøger virker ligeledes levende og hvis man kommer fra disse områder i USA kan man helt sikkert genkende beskrivelserne. Historien tager mange uventede drejninger og Temples fortid bliver gennem hele bogen udfoldet og man føler man kommer til at kende hende mere og mere, de samme er gældende med flere af de andre hovedpersoner i bogen, men vi kommer dog aldrig rigtig i dybden med dem.

Høsten Engle er en rigtig god bog, men til tider virker den ikke overbevisende nok. Temple er sej pige der har brugt hele sit liv på at overleve, men af en eller anden grund får hun til tider næsten overnaturlige aktion-reflekser, der er nærmest ikke noget som hun ikke kan med en kniv. Dette skæmmer historien synes jeg og mit billede af en køn teenager der lever i en post-apokalyptisk verden mod alle odds krakelerer lidt.

Når det er sagt er Høstens Engle stadig en rigtig god roman, historien flyder og temaer som det at vokse op, venskaber, kærlighed, angst og sorg bliver behandlet rigtig godt og spændende. Nanna Solows oversættelser er rigtig fin og man fornemmer aldrig man sidder med en bog der oprindeligt er skrevet på et andet sprog, og trods de mange amerikanske stedangivelser og navne kunne den lige så godt have forgået i Danmark.

Høstens Engle er en bog der kan anbefales til alle, selvom nogle kapitler er rimelig barske og måske ikke noget for yngre børn. Fire stjerner her fra.

reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1

Høstens Engle (original titel The Reapers Are The Angels) er oversat af Nanna Solow for forlaget Iris. Denne roman er venligst stillet til rådighed af forlaget Iris med henblik på en anmeldelse.

Reklamer