notld noight of the living dead

Biografen er ved at miste sin appel. Det er blevet svært at give publikum noget, som de ikke kan få derhjemme. Derfor vil en gruppe filmentusiater lave totaloplevelser med aktører og miljøer, som filmpublikummet kan udforske.
Alt sammen i en midlertidig biografsal på det nedlagte Carlsberg.

Sådan starter en pressemeddelelse fra “en gruppe københavnske film-nørder” der mener at det er på tide vi genfinder magien ved at gå i biografen. For at igen gøre biograf-oplevelsen speciel nøjes de dog ikke kun med at vise film på midlertidige lokationer rundt om i byen, de bruger også helt nye virkemidler så som skuespillere til at bringe filmen fra læredet ud til publikum.

Den første film der kommer under deres kære handling er den klassiske Night of the Living Dead fra 1968 og filmens stemning passer perfekt til den øde grund hvor Carlsberg bryggerierne plejede at ligge. Konceptet stammer fra USA hvor de såkaldte Secret Cinemas har haft stor succes rundt i de forskellige stater.

Hvis det står til projektlederen Troels Barkholt er dette ikke en engangs forestilling; “Jeg kan kun drømme om at få lov til at sætte Blade Runner op på Refshaleøen, hvor publikum kan jage replikanter og spise i den ikoniske nuddelbod. Eller måske se om man kunne samle de originale medlemmer af De Skrigende Halse til en koncert i forbindelse med filmen. Det ville være fedt, hvis folk fik øjnene op for, at det her virkelig er en måde film kan blive ved med at være et socialt fænomen.”

Hvis du vil opleve dette unikke og spændende arrangement finder det sted 4. og 5. oktober på Carlsberggrunden i Vesterbro, København. Det endelige sted oplyses ved billetkøb (køb på Biletto her).

notld night of the living dead 2

———————————————–

Nørder vil gøre biografen magisk igen

Biografen er ved at miste sin appel. Det er blevet svært at give publikum noget, som de ikke kan få derhjemme. Derfor vil en gruppe filmentusiater lave totaloplevelser med aktører og miljøer, som filmpublikummet kan udforske. Alt sammen i en midlertid biografsal på det nedlagte Carlsberg.

Før Netflix, Torrent Downloads og 42-tommers home cinema-systemer var der noget ved at gå i biografen. Det var en magisk oplevelse. Efterhånden er den knap nok velegnet til en dårlig date.

I et forsøg på at genopfinde biografturen, laver en gruppe københavnske filmnørder en serie filmvisninger, hvor de vil tage biografoplevelsen langt ud over lærredet. Klassiske film foldes ud igennem skuespillere, som publikum kan interagere med og filmen vises på et sted, der spejler fortællingens miljø.

For projektleder Troels Barkholt, er missionen simpel: ”Da jeg var barn gik jeg i den lokale biograf i Kastrup. Det var et fantastisk ritual at se nye film. Jeg havde snakket med mine venner om filmen på forhånd og glædet mig. I biografturen lørdag eftermiddag fik jeg noget, som jeg ikke fik andre steder. En helt særlig og unik oplevelse. Efterhånden er det så let at se sig igennem nye film derhjemme. Vi vil involvere publikum og genskabe nogle af de fantastiske oplevelser vi en gang havde i biografen”.

Pop-Up Bios første forestilling bliver George Romeros klassiker Night of the Living Dead fra 1968. Arrangementet sættes op på den gamle Carlsberggrund på Vesterbro i København. I nedslidte industribygninger vises filmen, som skabte den efterhånden meget populære zombiegenre.

”Vi mener at Night of the Living Dead er et godt sted at starte. Selvom den er gammel, tror jeg mange vil blive overraskede over hvor fantastisk god den er. Det er en af de film, som folk ikke tager sig sammen til at se. Men uden den, var der ingen 28 Days Later og ingen The Walking Dead på AMC”, siger Troels Barkholt.

Konceptet til Pop Up Bio er hentet fra USA og England, hvor en rækker organisationer og biografer har kørt lignende eksperimenter. Her har såkaldte Secret Cinema med succes vist Shawshank Redemption i et nedlagt fængsel, hvor publikum blev indsat og i New York har Rooftop Films holdt en stribe af visninger på toppen af byens skyskrabere. For Troels Barkholt, er drømmen også at kunne arbejde med forskellige locations og udfordre publikum lidt ud over det almindelige.

”Jeg kan kun drømme om at få lov til at sætte Blade Runner op på Refshaleøen, hvor publikum kan jage replikanter og spise i den ikoniske nuddelbod. Eller måske se om man kunne samle de originale medlemmer af De Skrigende Halse til en koncert i forbindelse med filmen. Det ville være fedt, hvis folk fik øjnene op for, at det her virkelig er en måde film kan blive ved med at være et socialt fænomen.”

Reklamer