winter has come

Vores gæste-skribent, Nikolaj Balle, følger fortsat udviklingen af 2299-kampagnen, der måske, måske ikke er forbundet med udgivelsen af Fallout 4. Læs Nikolajs første artikel om fænomenet her.
Hysteriet og mystikken om http://thesurvivor2299.com vil ingen ende tage. Nu begynder der dog også at lyde kritiske og skeptiske røster. De fleste af disse argumenterer dog ret svagt og det virker på mange måder alt, alt for omfattende til at være et hoax. Jeg vil ikke gå dybere ned i de kritiske røster her, for det ville bare ødelægge al morskaben, men det er dog stadigt en vigtigt In Mente, så længe der ikke foreligger noget officielt.

Denne gang vil jeg prøve at bringer Jer up to date med hvad der er sket de seneste dage, og det er ikke så lidt.

Morsekoderne ændrer sig oftere nu. Hvor der i starten gik nogle dage imellem, kom der hele tre nye alene søndag d.1/12-13, den ene mere ildevarslende end den anden, men det vil jeg vende tilbage til. For jeg vil starte samme sted som sidst. Nemlig med transmissionen der lød:

CQ CQ CQ BST IS GONE II BST IS GONE N HPE FREQ 3450 RT GB AMERICA

Den er nu blevet oversat korrekt til:

Calling all stations, calling all stations, calling all stations. Boston is gone, I repeat, Boston is gone. No Hope. Frequency 3450 Return Transmission. God Bless America.”
Det, der gør lige præcis den her transmission så interessant er frekvensen 3450. 3450kHz er en frekvens der er forbeholdt flyvevåbnet i Massachusetts, der er dog nogle der siger at frekvenserne mellem 3400kHz og 3500kHz kan være åbne til brug uden for regeringsregi.

Folkene fra Reddit røg direkte på sagen og fik mindsanten nogle piratradiofolk med på sagen. De lyttede intenst tpå frekvensen og det lykkedes at fange to transmissioner. Den første indeholder den ildevarslende lyd af luftsirener og noget der lyder som en serie tastelyde fra en analog telefon. Reddit communitiet har foreslået at dette kan være en form for telekommunikationssignalering kaldet dual-tone multi-frequency signaling (DTMF). Serien af tastelyde skulle kunne tydes til at betyde ”IMSECURE” altså ”I’m secure”. Et muligt tilbagesvar på ”return transmission”-direktivet fra den førnævnte morsekode.

fallout-1024-768-wallpaper

Du kan selv lytte til transmissionen her:

https://soundcloud.com/gmatter-fenner/megafile-upload-920-siren
Denne transmission blev gentagende gange udsendt på frekvensen 3450kHz sammen med lyden af en kvindestemme der deklarede at endnu en transmission ville gå i luften kl 2.00 UTC (Coordinated Universal Time, tidszonen for det østlige USA). Transmissionen kom dog aldrig og så kan man jo så gisne om hvorfor. Nogen mener det bekræfter mistanken om at dette er et hoax, men omvendt kan man også tolke radiostilheden som om der kunne være sket noget uventet i dette alternative univers og transmissionen aldrig blev sendt. Ikke desto mindre blev frekvensen gransket ganske intenst og det kastede da også endnu en lydbid af sig. Den er forsøgt renset for baggrundsstøj, men stemmerne på optagelsen er stadig utydelige og umulige at tyde og det kan også være det bare er noget støj på frekvensen.

Giv den et lyt selv her i hver fald:
https://soundcloud.com/gmatter-fenner/radio-transmission-survivor

Der er stadig stor uenighed om legitimiteten af disse transmissioner og jeg har ikke kunne finde yderligere be- eller afkræftelse af hvorvidt de er ægte eller ej. Lige meget hvad, så er det stadig fedt.

Tiden rinder ud, krigen er begynder og en ny kryptisk besked viser sig på siden

Det seneste døgn har været ret hektisk og informationerne er væltet ind, det første nedtællingensur er udløbet og er nu erstattet af en krypteret bedsked. Heldigvis er internettet lynhurtigt til at dekryptere den slags.

Kl 20.35 udløb tiden og efter lidt problemer med siden viste der sig en besked, som ser således ud:

KVNGR REV ALPHA PPS VT PIZ UHMYLPVOQ CM XHWMZP. NBJB SPI’F BYQS QT D’Y BYFGEOB FI VQDYL MAQ. -NGQHT 5120-

Den er forsat at finde på siden.

Den er lidt mere kryptisk da den første del ”KVNGR REV ALPHA PPS VT” er nøglen til at knække koden. Da det er lidt kryptisk at overætte til dansk så det giver mening får i her den engelske forklaring på hvordan det skal forstås:

”It’s a reversed (REV ALPHA) keyed Vigénere cipher (KVNGR), using passphrase “VAULT TEC” (PPS VT)”

Jeg ved ikke hvem der har skrevet dette, så kan desværre ikke kreditere, men interessant er det at Vault Tec (firmaet der i spillet producerer de gigantiske bombeskjul menneskeheden overlever atomkrigen i) bliver nævnt for første gang. Om ikke andet, så bekræfter det da at vi har med Fallout franchiset at gøre her.

fallout_vault_secure_and_done_desktop_1440x900_wallpaper-434387

Den sidste del siger:

THE INSTITUTE IS SEALED. THEY WON’T HELP US. I’M HEADING TO BLACK ROW. -NGQHT 5120-”

Og referrer tydeligt vis til den tidligere morsekode:

”MY DEAR SISTER. I’M HEADING TO THE INSTITUTE. GOD KNOWS WHAT HAPPENED TO THIS PLACE NOW. THIS OLD BASTARD WILL HELP US. HE MUST HELP US. –0321–”

Det var dog ikke alt vi fik på den første dag i julemåneden. Intet mindre end tre nye morsekoder blev afspillet med få timers mellemrum. Samtidig med nedtællingsuret udløb og den ovenstående besked viste sig, ændrede morsekoden sig nemlig endnu en gang.

Denne gang lød den:

cq cq cq de ovs 119 emrg en unkn sos sos sos vt 119 qbn 7667 ii sos sos sos vt 119 qbn 7667 en unkn

”Calling all stations, this is overseer 119 emergency enemy unknown, SOS. Vault 119 Quabbin 7667, repeat, SOS, Vault 119 Quabbin 7667 enemy unknown.” 

Så helvede er altså brudt løs i Vault 119, men hvem er fjenden? Er det Deathclaws? Radscorpions? Ghouls eller hvad er det? De kommende beskeder giver ikke nogen hjælp til omklaring om hvem fjenden er, men panikken spreder sig som en steppebrand i stormvejr gennem vault 119, for en time senere komme det næste råb om hjælp:

CQ CQ CQ DE VT OS 119 ANB NR QBN SOS V DR BRE II SOS V DR BRE EN UNKN LVL 1 2 3 GONE SRV ON SL LVL 

Calling all stations, this is Vault Overseer 119, anybody near Quabbin? SOS Vault door breach, repeat, SOS Vault door breach, enemy unknown, level 1, 2, and 3 gone, survivors on secure location level 4”

Kaos hersker uden tvivl, men tilsyneladende er de overlevende i sikkerhed, dette varede dog ikke ved. Fem timer senere lød nemlig endnu et nødopkald fra de truede mennesker i Vault 119 og denne gang har håbløsheden for alvor sat ind:

CQ CQ CQ DE VT 119 SOS LVL4 UND ATTK OS IS DEAD II SOS LVL4 UND ATTK OS IS DEAD WE WNT MK I

Calling all stations, this is Vault 119, SOS, Level 4 is under attack, Overseer is dead, repeat, SOS, Level 4 is under attack, Overseer is dead. We won’t make it.”

Man føler uden tvivl med staklerne i Vault 119 og må vente i spænding på at se hvad der sker. Vil nogen af dem klare sig eller er det måske os selv der skal kæmpe os ud af Vault 119 i et kommende spil?

Det var så egentlig meningen at artiklen skulle have sluttet her, men som jeg sad og læste korrektur dukkede der endnu en ny morsekode op! No rest for the wicked, så fluks måtte jeg følge sagen til dørs og over de seneste par timer er der igen sket en udvikling og der begynder så småt at tegne sig et billede.

Den nye morsekode ser således sådan her ud:

CLG BR OTST GX IS SF TL LVL 4 BRE N SRV 899 CRPS WE LVG VT 119 KN

Calling (BR = Black Row?). (OTST = On the site? ); ground is safe. Too late, level 4 breach. No survivors, 899 corpses. We are leaving Vault 119. Over, back to you.”

Navnet på mp3-filen der afspiller koden er TI-529c94d1b9e57.mp3

Der gisnes om at ”TI’et” i filnavnet står for ”The Institute” og dermed indikeres det at det er dem der er afsender af beskeden og det kunne tyde på at ”The Institute” er ude og afsøge området efter at have modtaget tidligere transmissioner. Navnet på filen indikerer også en tilbagevenden til den tidligere navngivning af filerne.

Det bør nemlig nævnes at de tre morsekoder der blev udsendt før denne havde anderledes navne end dem tidligere. Nemlig: Unknown-7667 , Unknown-2-7667 og Unknown-3-7667. Hvor de tidligere navne har heddet ting som bridgeport-5284ec0d1b93c.mp3 og fall-river-52862d007e8ab.mp3

Så der var altså ingen overlevende i Vault 119, og det løser stadig ikke mysteriet, men så skete følgende …

En ny side blev nemlig fundet (http://thesurvivor2299.com/VT119/) og når man åbner den dukker der en besked op, bogstav efter bogstav som om den bliver skrevet ind i en terminal. Beskeden er: “SY684> OVERRIDING PROTOCOL VT-15812 WITH KEY ‘7667’” og under den blinker en rød besked ”Unknown Enemy Detected”…

Siden indeholder også en skjult krypteret besked

REV FEAR – MGSS LHM’H EVHV KBIM’R QIUBMU. CB’L Z YYG MN HBM ZQSUB ZZAY

Som dekrypteret lyder:

“THEY DON’T KNOW WHAT’S COMING. IT’S A KEY TO THE GREAT GAME”

Det menes at det er en referrence til en karater fra Fallout 3, en ghoul ved navn Desmond Lockheart som man møder i Point Lookout. Han nævner han vil drage mod nord for at forfølge The ”Great Game” of geniuses and billionaires. Han er dog heller ikke en helt almindelig ghoul da han før krigen var en stor spiller i international efterretning på højeste niveau. Desmond og dem han ville kalde sine ligesindede, vidste krigen ville være uundgåelig længe før den kom. Han kunne sågar være indblandet i handlingerne der i sidste ende ledte til krigen.

desmond

To be continued …

Kilder: http://guardianlv.com/ – http://goo.gl/F8c8YY – http://fallout.wikia.com/