Its-a-Disaster coverAnmeldelse af It’s a Disaster

De seneste par år er vi blevet mere afslappede omkring emnet dommedag, og de mange kommedier der beskæftiger sig med dette emne er bevis på netop denne trend. Fornyligt faldt jeg over en film på Netflix (US) som jeg aldrig havde hørt om på trods af en god rating på IMDb og en række kendte navne rollelisten, og selvfølgelig det mest vigtige – nemlig at temaet var apokalyptisk.

It’s a Disaster handler og en gruppe venner der mødes en gang om måneden til brunch, en tradition som kvinderne elsker og mændene gør alt hvad de kan for at undgå. Gruppen består af de klassiske karakterer som vi ser i denne slags film, single pigen Tracy (Julia Stiles) der hele tiden slæber nye fyre med og denne gang er det den stille Gen, hippierne Buck og Lexi, det perfekte par Pete og Emma og dem som aldrig bliver gift nemlig Hedy og Shane. Hurtig bliver den stille søndag dog forstyrret da det viser sig at de har mistet alt kontakt til omverdenen (og vigtigst muligheden for at se den lokale NFL fodbold kamp). Situationen bliver ikke bedre da naboen dukker up i fuld hazmat gear og fortæller dem at der er sprunget radioaktive bomber i byen og at de nok alle sammen kommer til at dø meget snart. Resten af filmen følger vi situationen mens både den og forholdene imellem parrene går fra dårlig til forfærdelig.

Its-a-Disaster pic2

It’s a Disaster er en spøjs lille indie film med ganske mange vinkler. Historiens omdrejningspunkt er den katastrofe der foregår uden for de fire væge i det lille hjem, men i virkeligheden handler den lige så meget om den katastrofe der foregår i mellem vennerne og hos de fire par intern. Filmen er opbygget som en mørk kommedie og det gør den danske godt uden at bruge alt fr mange klicheer.

Hele filmen er optaget i et enkelt hus og det bliver derfor karaktererne der skal drive historien. Dette fungerer for det meste rigtig godt, men til tider virker det hele lidt for opsat og amatør teater agtigt, hvilket er synd da det bestemt ikke er et dårligt hold de har fået sat sammen.

Its-a-Disaster pic1

Alt i alt er  It’s a Disaster ganske underholdende og uden tvivl en anderledes måde at forholde sig til katastrofer på. Den lille apokalyptiske nørd inden i mig ville gerne have set tomme gader fulde af lig og udbrændte bygninger, men det ville bare ikke fungere i denne film. Fokus er på den katastrofe som et forhold kan være, og hvordan kan kommer tilbage fra dette, og det er i sidste ende det som det hele jo handler om.

reviewstar1reviewstar1reviewstar1half-reviewstar1

År: 2012
Spilletid: 88 min
Set på Netflix (US)

Reklamer