cvz_posterDa zombie-bølgen var på sit højeste, var der vitterligt ingen grænser for hvad man kunne blande ind i genren. Med made-to-be-B-movies som Strippers vs Zombies, bøger som Pride and Prejudice and Zombies, og computerspil som Plants vs Zombies, skulle man ikke tro der var meget tilbage at smide i mixet. Så kom Cockneys vs Zombies.

Min første tanke, da jeg hørte om titlen var, at nu var målet sgu da for længst fuldt. Nu lavede man zombie-film, bare fordi man ikke vidste hvad man ellers skulle lave. Derfor blev jeg også gevaldigt positivt overrasket, da jeg i et tilfælde af tømmermænd fik set den.

Cockneys vs Zombies er nemlig hylende morsom og sprængfyldt med vild zombie-action! Den handler om to brødre og deres venner, der begår et bankrøveri. Med pengene fra røveriet vil de redde det plejehjem deres bedstefar ejer og driver, og som en ond mega-corp er vil bulldoze ned, for at få plads til flere skyskrabere.

Plottet lugter meget af film som Snatch og Lock, Stock and Two Smoking Barrels, og det er tydeligt forfatternes intension. Udover zombie-splat er Cockneys vs Zombies nemlig en hyldest til den moderne britiske krimi-komedie, hvilket understreges af, at bedstefaderen bliver spillet af en vildt veloplagt Alan Ford (der spillede sadistiske gangster-bosser i de to ovennævnte film). 74-årige Ford portrætterer en badass der som få kan måle sig med Tallahassee fra Zombieland!

CVZ

Generelt er dynamikken i skuespillet meget højt for en film af denne kaliber. Om det så er PTSD-ramte krigsveteraner, elskelige gamle knarke, eller halvdumme småkriminelle, bliver det hele spillet med kærlighed og glimt i øjet.

Action-sekvenserne, der efter de første 20 minutter bliver til en action-konstant, er vilde og smukt koreograferede. Der er rigeligt med blod og hjernemasse, granater og kreative aflivningsmetoder. Al denne død og ødelæggelse bliver pakket ind i tør britisk humor og en vidunderlig selvironisk distance til det at være Cockney.

Cockneys vs Zombies burde have haft en anden titel, for den skæmmer et genre-værk der faktisk er et af de bedre. Slutningen er lidt forvildet, men det tilgiver man nemt. Jeg blev som sagt ganske positivt overrasket over den, og vil klart anbefale at man giver den en chance!

reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1

Reklamer