Kæmpemonstre er åbenbart det nye sort. Efter kæmpehits som Pacific Rim og den nye Godzilla-film, har de såkaldte Kaiju – en japasnk fællesbetegnelse for enorme monstre – indtaget et væld af formater. Eksempelvis i denne 9 minutter lange pilot/trailer for den kommende web-serie Enormous.

Enormous er rendyrket post-apokalyptisk, og foregår i en verden hvor en pandemi har fjernet det meste af menneskeheden. De sørgelige rester af os bliver derefter angrebet af groteske uhyrer på størrelse med skyskrabere. Serien er baseret på en grafisk roman af samme navn, udarbejdet af Tim Daniel and Mehdi Cheggour. Folkene bag web-serien tæller blandt andet produceren Adrian Askarieh (Hitman) og manus-snedkeren André Øvredal (Trolljegeren).

I piloten ser det ud til at der vil være fokus på et arketypisk post-apo-fænomen, nemlig kampen mellem de konstruktive overlevere (heltene) og kortsynede banditter (skurkene). Monstrene er vist mest en del af landskabet. Skuespillet lader meget tilbage at ønske, og effekterne er på grænsen af det tålelige, men billederne er smukke og kameraføringen kreativ og kunstnerisk, uden at det bliver alt for artsy. Desuden glæder jeg mig meget til at finde ud af, hvordan en 11-årig dreng, i kørestol, overlever fire måneder i et hospital fyldt med radioaktiv stråling!