Ny “skive” fra Algarothsyum

Posted: 17. juni 2014 by Schjönning in Anmeldelse, Gratis, Krig, Musik, Post-apokalyptisk
Tags: , , , ,

seasonI august 2012 anmeldte vi albummet Wastelander’s Epoch fra enmandsbandet Algarothsyum, som vi udstyrede med 4 ud af vores 5 stjerner. Dengang roste vi den atmosfæriske doom/prog-rock-blanding for dens høje tekniske kvalitet. Produktionskvaliteten er langt hen ad vejen bevaret på det nyeste udspil, den digitale EP Seasons in Decimation, men det er så som så med kreativiteten. Der er stadig tale om relativt virtuos musik, der blander elementer fra doom, prog, melodisk død og sågar nogle guitar-kunster der leder tanken hen imod germanisk thrash metal, men det er som om inspirationens kilde er ved at løbe lidt tør.

Som navnet henleder til, handler Season in Decimation om de fire årstider. I modsætning til Vivaldis romantiske koncertværk med samme tema, beskæftiger Algarothsyum’s soloartist – Kyle Caldwell alias Vhyle – sig med årstiderne efter dommedag. En lang intro-agtig vinter afløses af et solberøvet forår, en bestrålet sommer og et efterår der faktisk sætter et vidunderligt deprimerende punktum for de lidt over 23 minutters musik.

Der er som sagt få fejl på den tekniske side, men som garvet metalhoved savner man godt nok noget bund i bassen, især i de mere voldsomme egne af dommedagslandskabet, hvor Algarothsyum lyder som tidlig Megadeth, bare med mere kant og færre guitar-fingre. Manglen på vokal virker dog lige så godt som sidst. Det bidrager til illusionen om et landskab berøvet for liv, hvilket må siges at være passende for emnet.

Seasons of Decimation kan høres gratis på bandcamp, og købes for det man har lyst til at betale (!).

reviewstar1reviewstar1reviewstar1

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s