Vores antologi, UNDERGANG, har fået en udgivelsesdato!

EDIT: UNDERGANG er udkommet – læs om den her.

Vi har været meget stille om vores bog-projekt, siden skrivekonkurrencen sluttede. Det er fordi der faktisk ikke har været så meget at skrive om. Vi tog vindernovellen og de 14 andre finalister, og redigerede dem, korrekturlæste, satte dem til tryk, etc.. Alt sammen utroligt spændende for os, der var involveret, og elsker at nørde med udtryk og ord, men ikke ligefrem brændende breaking news.

Nu kan vi dog – endelig, vil nogen nok sige, men gode ting tager tid – afsløre, at novelleantologien UNDERGANG, vores helt egen, vanartede mutantunge, er blevet sendt i trykken! Den officielle udgivelsesdato bliver om en måned, d. 15. august! Hverken vi eller Valeta har tænkt særligt over datoen, men det gik op for os at 15. august lidt er noget særligt:

15. august var dagen hvor Japan overgav sig i 1945, af frygt for at få kastet flere atombomber ned over sig. Det var slutningen på Anden Verdenskrig og (på sin vis) startskuddet til Den Kolde Krig, på én gang. Krig og atomvåben har en afgørende rolle i et par af historierne i UNDERGANG. Det var også d. 15. august, at mongolerne – for anden gang – mistede en gigantisk invasionsflåde, i forsøget på at indtage Japan. For anden gang stødte flåden ind i en orkan, som de taknemmelige japanere døbte Den Guddommelige Vind. Bizarre vejrfænomener og klimaforandringer er det bærende element i flere af novellerne. Det var også d. 15. august (1977), at SETI-programmet opfangede det eftertiden har døbt Wow-signalet – et mystisk og indtil videre uforklarligt radiosignal, der stammede fra et sted i stjernebilledet Skytten. Den nærmeste stjerne i Skytten er 9,6 lysår fra jorden. Et par af historierne i UNDERGANG handler om de ukendte trusler fra rummet.

UNDERGANG bliver den første rendyrkede antologi om dommedag på dansk, og vi glæder os helt vildt til at få den på gaden! Projektets involverede tæller, udover de 70 forfattere, der skrev historier til os, både folk fra Apokalyptisk, fra forlaget Valeta, samt eksterne dommere, hjælpere og korrekturlæsere. Vi håber på at rigtig mange læsere vil involvere sig også!

Vi har også en lille lækkerbidsken til Jer, i form af forsiden til UNDERGANG:

9788771570007

Se listen over forfattere og novelle-titler her.