key_to_victory_pacific.608x887

De to primære skribenter på Apokalyptisk har haft en anelse travlt på det sidste. Der sker en masse spændende ting med bryllupper, nye jobs, nye hobby-projekter og flytten rundt mellem landsdelene, og alt det sjove har haft den kedelige bivirkning, at vi er bagud med nyheder. Derfor prøver vi at samle lidt op på hvad der er sket siden sidst bloggen var dagligt aktiv.

En af de mest bemærkelsesværdige katastrofe-blockbustere fra sidste år var Pacific Rim, som vi pyntede med fire af vores fem stjerner. Det var ikke nogen udpræget tænksom film, men den havde et maksimalt adrenalin-niveau, kombineret med brutal scenografi og et interessant cast – bortset fra en papfigur af en hovedperson.

Rygterne om en opfølger til publikumssuccesen har svirret siden etteren fik premiere, og her er en opsummering:

Der kommer en toer! Den har indtil videre planlagt premiere i USA d. 7. april 2017, så der er altså længe til. Det kan hænge sammen med at instruktør/medforfatter Guillermo del Toro i forvejen har travlt med TV-serie-udgaven af vampyr-apokalypsen The Strain, animationsfilmen Kung Fu Panda 3, samt en serialisering af The Incredible Hulk. Del Toro har også haft gang i en Hellboy III og en filmatisering af H.P. Lovecrafts At the Mountains of Madness – begge dele er vist nok droppet nu, om end Toro lige har udtalt sig om sidstnævnte.

Pacific Rim 2 kommer med al sandsynlighed til at foregå efter etteren – og er altså ikke en prequel, som mange film-sider satsede på tidligt i rygteforløbet. For dem der ikke har set etteren: Den starter midt inde i krigen mellem ekstradimensionelle kæmpemonstre (Kaijin) og enorme mecha’er (Jaegers). Mange bloggere mente at en film om den første bølge af Kaijin-angreb ville være oplagt.

Del Toro har lovet at bruge mange af de karakterer der overlevede etteren, men også at introducere nogle nye, spændende personer:

“I’m hoping to bring the same idea I had in the first movie. That was to make it multicultural and humanistic as much as possible, to make characters from many nationalities or genders, to make them equal in the scope of the adventure, in the day-to-day of the adventure.”

Det multikulturelle aspekt i den første film gik dog mest ud på at totaldestruere Hong Kong (en skøn afvigelse fra Los Angeles, der ellers altid er den by det går ud over i katastrofefilm), og anvende nationale og race-baserede stereotyper. Det kinesiske Jaeger-team består af adrætte, kampsportseksperter, der er enæggede trillinger, og dermed et medlem mere end de andre teams. Deres kampdragter er dekoreret med traditionelle drage-motiver. Det russiske team består af en bjørnelignende, langskægget mand og en tavs isdronning – deres Jaeger, Cherno Alpha (!!), er den største, mest skramlede og ubestridt ældste overlevende helvedesmaskine. Sovjet-romantik når det er bedst, men ikke voldsomt nuanceret. Amerikaneren vinder til sidst. Dette må absolut ikke læses som en kritik: Klicheer findes fordi de virker!

Russian Jaeger team

Man kan også se frem til en lovende aparte nyskabelse/vanskabning i form af en hybrid-maskine, der blander Kaijin-biologi med Mecha-teknologi. Dette misforster glæder vi os rigtig meget til – det bliver Frankensteins monster på stereoider! Man kan kun håbe at historien bag hybriden bliver overbevisende nok.

Fans af etteren er naturligvis gået amok i forventninger, og diskuterer allerede manisk om hvad der kommer til at ske med to’eren. Invaderer menneskene Kaijin’ernes dimension? Hvilke nye Kaijins bliver udviklet? Og vigtigst af alt: Finder Del Toro på en eller anden mirakuløs måde at genoplive Ron Perlmans karakter, sortbørsbaronen og fodtøjsekvilibristen Hannibal Chau?

Del Toro er forståeligt hemmelighedsfuld, og siger:

“I don’t want to spoil it, but I think at the end of the second movie, people will find out that the two movies stand on their own. They’re very different from each other, although hopefully bringing the same joyful giant spectacle. But the tenor of the two movies will be quite different.”

Kilder: Pacific Rim Wiki, Total Film, IMDb