Godzilla-2

Anmeldelse af Godzilla (2014)

Ikke mindre end 33 gange siden den første film i 1954 har Godzilla været stjerne på det store lærred, senest i sommers i filmen med det efterhånden rimelig brugte navn ”Godzilla”, og med en Godzilla 2 på vej i 2018 og utallige referencer i andre film ser det ikke ud til den populære øgle er færdig som hovedrolle lige med det samme.

Den seneste film er instrueret af Gareth Edwards, og har stjerner som Bryan Cranston (Breaking Bad), Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass filmene) og Ken Watanabe (Inception, Bat Begins) på rollelisten. Gareth Edwards er også instruktør på 2010 filmen Monsters, så man sige at de har fundet en mand med en forkærlighed for film med store dyr.

Godzilla følger i store træk en klassisk Godzilla-film, et monster dukker op men bliver skjult af regeringen. Det holder selvfølgelig ikke i længden og det slipper fri og skaber død og ødelæggelse i Japan. Men da Jordens befolkning målløse ser på sker der noget endnu mere overraskende, endnu et monster, Godzilla, dukker op fra havets dyb og pludselig er det ”all out monster war”, denne gang i Amerika (hvor eller ville ét monster gå amok?). Historien er selvfølgelig dybere end det, men at skrive mere ville være for afslørende.

Bryan-Cranston-and-Aaron-Johnson-in-Godzilla-2014-Movie-Image
Bryan Cranston er den mest kendte skuespiller i Godzilla (2014)

Hovedpersonen i Godzilla er soldaten Ford Brody (Aaron Taylor-Johnson) og til dels hans far Joe Brody (Cranston). Filmen følger primært Ford mens han prøver at navigere gennem de kaotiske tilstande der hersker på Jorden efter de første monster-angreb. Det er en god vinkel på historien men desværre synes jeg ikke den virker helt optimalt. Den egentlige hovedperson burde være Godzilla men til tider virker han som en birolle der kun har til formål at slås lidt mod de andre monstre i filmen, de såkaldte MUTOs (”Massive Unidentified Terrestrial Organisms”). Den egentlige historie bliver derfor Fords kamp for at komme hjem til hans familie, men til tider virker denne historie også lidt glemt, det er lige som om der aldrig rigtig er fokus på nogle af historierne, der er da en sammenhæng mellem dem, men den er på mange måder lige meget.

godzilla-2014
Selvfølgelig bliver der ødelagt broer, det er jo en Godzilla film

Godzilla er en rigtig flot film, effekterne er godt lavede og monstrene virker ”ægte”. Desværre falder den igennem på historien. Man skulle tro at de mange monstre-kampe kunne rede den, men efter at have set sidste års aktion-hit Pacific Rim, virker kampene i Godzilla nærmest kedelige. Godzilla forsøger at være rigtig mange ting, åbning scenerne er virkelig gode og lover meget, men derefter følger en meget ujævn film der ikke rigtig formår at være hverken aktion-, drama- eller gyserfilm. Er man til store monstre eller bare godt kan lide fede CGI effekter skal man ikke holde sig tilbage, men jeg vil anbefale at vente til du kan ses den på TV eller Netflix.

reviewstar1reviewstar1half-reviewstar1