odeland promo pic

På Apokalyptisk er vi altid glade for film i den post-apokalyptiske genre, men vi bliver helt vildt glade når det er danske film vi kan skrive om. Det seneste år har brudt på nogle rigtig fede projekter som Sorgenfri og Zombiehagen, og nu er endnu et projekt på vej – det post-apokalyptiske drama Ødeland.

Ødeland er en afgangsfilm fra den Fynske filmskole 18Frames, og en ambitiøs en af slagsen. Instruktører og producer Jesper Quistgaard har fået samlet et super hold bag ham, med bl.a. skuespiller Rudi Köhnke i hovedrollen og Søren Huss (Saybia) som filmens komponist.

Projektet bliver støttet gennem crowfunding, og selvom der er over 20 dage tilbage af indsamlingen har de allerede nået deres første mål på 15.000 kr. Hvis støtten foresætter på denne måde tror jeg godt vi kan glæde os til en både flot og dramatisk kortfilm som kan sammenliges med The Road, bare i mindre målestok.

Læs mere om Ødeland på deres Facebook side, eller støt filmen via deres projektside på Boomerang.

“I en postapokalyptisk verden, hvor bander og kannibalisme regerer, følger vi Asger (Rudi Köhnke), en beskyttende far, som har isoleret sig selv og sin teenagedatter, Clara, på en lille ø et stykke fra fastlandets anarki og menneskelige forfald. Han har på egen hånd opdraget hende efter de barske vilkår og omstændigheder, som præger deres hverdag, men det piner ham imidlertid at vide, at hun formentlig aldrig vil få et normalt liv.

Da jagten efter antibiotika på et af fastlandets forladte hospitaler slår fejl, tvinges Asger imidlertid til at tage en ung, stum dreng med tilbage til deres ø-helle. Clara og drengen udvikler hurtigt en fælles forståelse, men Asger er yderst skeptisk over for drengen og tvivler på, hvorvidt de kan stole på ham eller ej. Det viser sig snart, at Asger må beslutte, hvor langt han vil gå for at beskytte sin datters uskyldige tro på det gode i mennesket.”