originasCameron Romero har en far der, lad os bare være ærlige, er en levende legende. George Romero opfandt den moderne, pandemiske zombie. Han er stamfader til det mest populære filmmonster nogensinde, og fadder til en uoverskueligt mængde af værker, inden for snart sagt alle storgenrer og medier.

Romero Senior har indtil videre lavet seks film med zombien som omdrejningspunkt. Tre af dem er udøde(lige) klassikere, de andre tre deler vandene, men betragtes generelt som sekundære i både kvalitet og vigtighed. Nu vil sønnen Cameron tage livgreb med uhyret.

Søn, støttet af far, vil lave en origin-film, som han meget passende kalder Origins, der udspiller sig før den genredefinerende Night of the Living Dead fra 1968. Origins skal fortælle historien om den allerførste zombie. Hvor kom den fra? Hvordan spredte den smitten, der lagde jorden øde?

originas2

Til det formål skal han bruge penge, og han har derfor startet en crowdfunding-kampagne på Indiegogo. Som sponsor kan man, crowdfunding-systemet tro, opnå nogle sjove og attraktive bonuser i forbindelse med filmen, startende med en plads i produktionens brain-trust (reelt set for man lov at stemme om kreative beslutninger) for 30 dollars, og sluttende med 10.000 dollars-“featured zombie death” i selve filmen.

Støt projektet her.

En personlig kommentar fra undertegnede: Noget af det der gjorde de tre gamle Dead-film så uhyggelige var, at man ikke vidste hvor smitten kom fra. Det eneste egentlige spor dukker op i Night…, hvor fjernsynet nævner muligheden for at den kom fra rummet – en rumsonde der er kommet retur fra Venus – men i filmuniverset er det stadig blot en vag teori. Hardcore fans vil nok ikke føle et behov for at kanonen bliver udvidet. Når man ser på hvad Romero Senior har præsteret med de sidste tre film i serien, kan man godt frygte at der for alvor går Star Wars i den …

Reklamer