the terminator 1984

En gang imellem er det sundt af kigge tilbage på vores filmhistorie og huske at selvom film har nogle år på bagen kan de stadig være relevante og værd at se eller gen-se. Jeg har derfor kigget på hvilken film indenfor den apokalyptiske genre i denne uge kan fejre rundt, og der var faktisk ikke så mange som jeg troede.

Den bedst kendte film må være The Terminator der blev udgivet første gang 26. oktober 1984 og derfor kan fejre 30 år i denne uge. Filmen var en milepæl på mange måder, og Times Magazine kaldte den en af årets 10 bedste film. Filmen var på mange måder den som virkeligt satte instruktør James Cameron og muskelmanden Arnold Schwarzenegger på verdenskortet, og filmen bliver selv i dag brugt som sammenlignings-grundlag for nye aktionfilm. At filmen var en milæpæl blev for alvor slået fast da den i 2008 blev kaldt “culturally, historically, or aesthetically significant” af USA’s Library of Congress og derved blev en del af “United States National Film Registry”, ikke dårligt af en aktionfilm om robotter fra fremtiden.

De to andre film der kan fejre rundt er begge historier om invasioner fra rummet, og de er begge fra 1994. Den første er Alien Nations: Dark Hirozon der er en fim baseret på en tv serie af samme navn. Alien Nations handler om 250.000 alien slaver der har søgt tilflugt på Jorden, men deres “ejere” finder dem og planlægger en invasion for at tage dem med sig hjem. Den anden film der kan fejre 20 år i denne uge er Without Warning, en klassisk fortælling om en invasion fra rummet skjult som et meteor nedslag. Jeg har ikke selv set nogle af disse film, men de er nu kommet på min liste til en kedelig weekend.

Har vi glemt nogle film i denne uge? Så smid en kommentar her under! (du må også gerne kommentere bare for sjov selvfølgelig)

Reklamer