CraziesposterMellem 9. november og 28. december sætter Cinemateket, i København, fokus på et særligt aktuelt tema, der i dén grad har med apokalyptisk fiktion at gøre: Epidemier. Det gøres med en række filmfremvisninger og andre arrangementer, blandt andet:

Romeros kultklassiker The Crazies (også kendt som Code Name: Trixie) fra 1973, der handler om en ulykke med et biologisk våben. The Crazies fik et ret hæderligt remake i 2010.

Shivers, af David Cronenberg, der udspiller sig i en boligblok, hvor alle beboerne bliver overtaget af parasitter, der gør dem ekstremt liderlige. Filmen blev optaget under titlen Orgy of the Blood Parasites.

Den utroligt anmelderoste found-footage-film REC, fra Spanien. Den indledes med at en beboer i et højhus har brug for hjælp. Han viser sig at lide af rabies … Og så er helvede løs.

MasqueOfTheRedDeath(1964film)

The Masque of the Red Death, en ganske fantastisk Poe-filmatisering med Vincent Price som den dekadente Prins Prospero. Filmen er fra 1964 og noget af handlingen er også baseret på Poe-novellen Hop-Frog.

Hele arrangementsrækken – inklusive et med UNDERGANG-skribenten, Amdi Silvestri – er detaljeret beskrevet i Cinematekets program, der findes her.