doc-of-the-dead-posterAnmeldelse af Doc of the Dead

22. og 23. november er den eneste chance for at se Doc of the Dead på det store lærred i Danmark, det foregår under zombiefilmfestvalen WORLD’S ONLY ALL-ZOMBIE FILM FEST! I Husets biograf i København. Vi har fået mulighed for at se på filmen før alle andre, og bringer her vores tanker om denne spændende dokumentar.

Doc of the Dead er ikke den første dokumentar om zombie-genren, men det er den mest ambitiøse. Den blev oprindeligt forsøgt finansieret gennem Kickstarter, men selvom de samlede næsten $30.000 ind var det ikke nok. Men filmen er blevet færdig, og der er ikke blevet sparet på hverken medvirkende eller indhold.

I dokumentaren får seeren en gennemgang af zombiegenren fra den første egentlige zombie-film White Zombie fra 1932, gennem de film og bøger som har skabt og udvidet denne sub-genre gennem de sidste 80 år. Film som Night of the Living Dead, 28 Weeks Later og World War Z bliver diskuteret ivrigt, men også andre fan-favoritter som Shaun of the Dead og Return of the Living Dead er med i filmen. Og dem som diskuterer filmene og genren generelt er bestemt ikke ukendte navne, medvirkende er folk som Simon Pegg, Max Brooks, George Romero, Tom Savini, Roberk Kirkman og Bruce Cambell. Men også mere overraskende navne som har betydet noget for genren kommenterer undervejs, bl.a. får vi at høre fra Judith O’Dea der spillede Barbara i Night of the Living Dead og Sherman Howard der spillede en af de mest kendte zombier film-historien, nemlig Bub fra Day of the Dead.

doc of the dead p1

Filmen er primært talking heads og småklip fra forskellige film og andre zombie-events, men det gør bestemt ikke noget. Mellemsekvenserne er krydret med flotte illustrationer skabet af Charlie Adlard (ham som tegner The Walking Dead), og der er et rigtig dejligt flow igennem de 81 minutter som dokumentaren varer. Doc of the Dead kommer nemlig ikke kun ind på genren som en type fiktion, men også ind på begrebet hvad er en zombie og hvorfor er ”kulturen” så populær lige nu, der bliver draget paralleller til samfundets udvikling og vores interaktion med hinanden som mennesker på en måde giver rigtig god mening.

doc of the dead p2

Doc of the Dead er ingen dyr Hollywood produktion og man kunne godt have ønsket sig lidt mere nyt indhold. Men når det er sagt er det tale om en rigtig solid dokumentar, en som er relevant ikke kun for fans af genren men for filmfans, samfunds-debattører og folk som bare kan lide god underholdning.

Er man i København i næste weekend skal man bestemt ikke gå glip af muligheden for at se dette værk, det er som sagt første og sidste gang den kommer på det store lærred i Danmark, og der er endnu intet nyt om hvornår man kommer til at se den på DVD eller VOD.

reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1