Djævlen er løs i Skive

Posted: 27. november 2014 by Jakob, Apokalyptisk in Anmeldelse, Bog, Nyheder
Tags: , , , ,

Christian Reslows VrangvendtAnmeldelse af Christian Reslows roman Vrangvendt

Sidst vi skrev om Christian Reslow her på siden var de da vi anmeldte den skræmmende roman Kimæren. Nu er han tilbage med den lidt kortere men mindst ligeså skræmmende mini roman Vrangvendt. Vi har kigget nærmere bogen der bringer ingen andre end Djævlen til Skive.

I starten af dette årtusind blev Skive ramt af en bølge af kriminelle handlinger, den ene mere voldelig og grotekst end den næste, og det bliver til sidst så slemt at byen nærmest bliver forladt efter nattens frembrud. Seks år senere modtager Skrive Folkeblad et dokument som påstår at være en beskrivelse af præcist hvad der skete den sommer, skrevet af dem som oplevede det hele fra første række.

Vrangvendt er skrevet som en slags groteske dagbøger fra de forskellige sider, og gennem den, desværre meget korte bog, får vi et indblik i hovedpersonernes forvandling fra unge utilpassede rødder til diabolske skabninger, alt sammen på grund af en aftale med en mystisk skikkelse en sen aften. Stilen er blodig og hård, beskrivelserne af de groteske monstre er mindst lige så gode, hvis ikke bedre, som dem vi læste i Kimæren, og Reslow ligger bestemt ikke fingre i mellem. Mens beskrivelsen af de endelige monstre er virkelig god, ligger styrken i Vrangvendt helt sikkert i den transformation som de bogens hovedpersoner går igennem i løbet af historien, man kan føle deres blanding af frygt og beundring af hvad der sker med deres kroppe. Vrangvendt er en sand monster historie beskrevet fra monstrenes synspunkt.

Hele bogen foregår i Danmark hvilket er rigtig lækkert, men jeg savner at vi kommer lidt den for Midtjylland. Bogen er med sine 143 sider meget kort, og den kunne sagtens have været meget længere efter min mening. Men alt i alt er Vrangvendt en rigtig lækker lille sag som helt sikkert kan anbefales hvis man savner et kort gys til en god pris, den kan nemlig købes som e-bog for kun kr. 53,-

reviewstar1

reviewstar1

reviewstar1

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s