guide_til_dommedag_1Anmeldelse af ”Menigmands Guide til Dommedag” af Niels Roland

Der findes guider til stort set alt hvad man kan forestille sig; vægttab, hjemmebryg, strikning, zombier (The Zombie Survival Guide) og nu ogå til den sidste dag – selveste Dommedag. Sidste år udgav forlaget Hovedland nemlig bogen/tegneserien ”Menigmands Guide til dommedag” af Niels Roland.

Guiden er en 160 sider illustreret guide til dommedag fra A-Z. Den lægger ud med en prolog der forklarer bagrunden for bogen og hvorfor vi overhovedet har brug foren guide til de sidste dage på Jorden. Derefter gennemgår den både de videnskabelige og religiøse grunde til at vi overhovedet tænker på dommedag og kommer igennem alle de mulige scenarier der kan, og ét af dem vil, blive enden på det hele.

Vi guides igennem denne, ganske forfærdelige, historie- og videnskabs-undervisning af en professor og hans hund, og de lader ikke den mindste detalje slippe fri. Bogen er proppet med referencer til både videnskabelige artikler, bøger, skrifter og ikke mindst massere af film og anden popkultur. Vi kommer i bogens fem hoved-kapitler igennem de både kendte og ukendte muligheder for menneskelighedens dommedag, lige fra klassikerne som meteorstorme og supervulkaner til de mere ukendte som dem der kan opstå på grund af nanoteknologi og geo-engineering.

”Menigmands Guide til Dommedag” er som sagt en illustreret guide, og tegningerne er rigtig flotte. Stilen er klassisk Niels Roland og de glade streger får næsten en til at glemme hvor alvorligt emnet egentligt er. Ligesom tegningerne er ordene på en og samme tid sjove og informerende. Hvert emne bliver behandlet i dybden på en måde så alle kan være med, og hvert enkelt kapitel afsluttes medet tjek af ”Bekymringsbarometeret”, en måleskala for hvor bange vi egentligt bør være.

Niels Roland har med ”Menigmands Guide til Dommedag” skabt ikke bare en guide der kan læses som underholdning, men et værk som jeg mener sagtens kan bruges i undervisning på landets folkeskoler. Det behandler et meget seriøst emne på et måde så alle, store som små, kan forstå det. Samtidig vækker det lysten til at læse mere om de mange forskellige måder vi kan ende på. Kort sagt er med ”Menigmands Guide til Dommedag” en guide som alle bør læse.

reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1reviewstar1